kék hírek

2021.03.22. 09:55

Más bankkártyájával vásárolt, de lebukott a kécskei nő

Elvesztett bankkártyát talált tavaly márciusban Tiszakécskén egy nő, és kétszer vásárolt vele. A rendőrök beazonosították, az ügyészség most egy évre felfüggesztette vele szemben az eljárást.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

Mint az dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, a nő tavaly március 21. és 23. között Tiszakécskén talált egy bankkártyát, amit a tulajdonosa elvesztett.

A nő elkezdett vásárolgatni, de olyan összegekért, hogy a PIN kódot ne kelljen megadnia, ugyanis azt nem ismerte.

Két üzletben járt sikerrel, először 1200, majd 2900 forintos árat egyenlített ki a kártyával. Egy harmadik boltban is próbálkozott, ott már 4000 forintért akart vásárolni, de addigra a kártyát már letiltatta a tulajdonosa.

A tiszakécskei rendőröknek sikerült azonosítani a gyanúsítottat, akit információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt hallgattak ki. A nő beismerte a tettét és teljes egészében megtérítette a sértett kárát.

A Kecskeméti Járási Ügyészség egy év próbaidőre felfüggesztette az eljárást. Dr. Schmidt Gábor hangsúlyozta: a büntetőeljárási törvény szerint erre akkor kerülhet sor, ha gyanúsított magatartásának kedvező változása várható, természetesen figyelemmel a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére. Feltétel az is, hogy a bűncselekmény büntetési tétele háromévi, illetve ötévi szabadságvesztésnél ne legyen súlyosabb.

Mivel a bankkártyát jogosulatlanul használó, egyébként büntetlen előéletű nő megtérítette a sértettnek az okozott kárt, az ügyészség elegendőnek ítélte az eljárás felfüggesztését.

Ha az egy év próbaidő eredményesen eltelik (magyarán a gyanúsított nem követ el újabb bűncselekményt), a vádhatóság meg is szünteti az eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában