bűnügy

2020.11.05. 13:39

Koldust zsarolt az álrendőr Baján

Egy férfi Baján több alkalommal rendőrnek adta ki magát, és egy koldustól többször elvette összegyűjtött pénzét azzal fenyegetőzve, hogy börtönbe viteti. Lebukott, és ő került előzetesbe.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A megalapozott gyanú szerint a madarasi férfi 2020 októberében Baja belvárosában több alkalommal odament az utcán kolduló sértetthez és valótlanul azt állította, hogy rendőrként dolgozik. A gyanúsított azzal fenyegetőzött, hogy büntetésként megbilincseli és a szekszárdi börtönbe viteti, így elérte, hogy a koldus átadott összesen 2800 forintot. November 1-jén délután ez az eset megismétlődött, az álrendőr ismét a koldulással összegyűjtött pénzt akarta, és meg is szerezte a 2 ezer forintot – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

Azonban az álrendőr lebukott – hogy pontosan hogy, arról nem közölt információt a vádhatóság –, a bajai rendőrök a őrizetbe vették és hivatalos minőség színlelésével folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Bajai Járási Ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, feltételes kedvezménnyel nemrégiben szabadult férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta. A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve a szökés elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított fellebbezett, amelyről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában