Kiskunhalas

2020.07.11. 11:30

Két új terepjáró állt szolgálatba a déli határnál

Nemzetközi együttműködés keretében két új terepjárót kaptak a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád megyei rendőrök az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökségtől (Frontex). A Land Rover Discovery típusú járőrautók a Frontex Nyugat-Balkán művelet részeként határőrizeti feladatokat látnak el Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye területén.

Pozsgai Ákos

Az egyik járőrautó Kiskunhalasra került

Forrás: PN

Fotó: Pozsgai Ákos

A Frontex Logisztikai Egységének képviseletében Paolo Cristante csütörtökön Szegeden, a határrendészeti kirendeltségen adta át a gépjárműveket Torma Sándor rendőr ezredesnek, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálat vezetőjének, valamint dr. Révész Szabolcs rendőr alezredesnek, a Szeged Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének. Az eseményen részt vett dr. Pokornyi Katalin, a Frontex regionális összekötő tisztviselője és Baukó Levente rendőr alezredes, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálatának vezetője is.

A két járőrautó közül az egyik a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Határrendészeti Osztály Területi Koordinációs Központjához került Kiskunhalasra. A központ vezetője, Bognár Mihály rendőr főtörzsőrmester elmondta, hogy a járőrautóval a Frontex vendégtisztjei látnak majd el szolgálatot, a határőrizeti rendszer második és harmadik vonalában. Így a lengyel forgalmi rendszámú, kék csíkos szolgálati autóval a határ menti településeken lakók is gyakran találkoznak majd.

A schengeni országok megkülönböztető jelzésekkel ellátott szolgálati járművei régóta megszokott látványnak számítanak a déli határ mentén, a leggyakrabban cseh, lengyel, szlovák és német járőrautókkal lehet találkozni. Bognár Mihály elmondta, hogy a Frontex határőrizeti rendszer, illetve más együttműködés keretében a déli határszakasz közelében szolgálatot ellátó külföldi egyenruhások önálló intézkedésre nem jogosultak, feladatukat a magyar rendőrök irányítása és felügyelete alatt látják el.

Az egyik járőrautó Kiskunhalasra került
Fotó: Pozsgai Ákos / PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában