KECSKEMÉT

2020.07.08. 10:38

Ismerősüket bántalmazták az ittas férfiak

A vádlottak egy korábbi konfliktus miatt ittasan betörtek egy ismerősük lakásába, megverték a sértettet és a lakásban tartózkodó ismerősét.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A Kecskeméti Járási Ügyészség magánlaksértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt két kecskeméti férfi ellen, akik 2018 októberében egy éjszaka egy korábbi konfliktus miatt ittasan betörtek egy ismerősük lakásába, megverték a sértettet és a lakásban tartózkodó ismerősét, egyikőjük még egy forgószéket is a sértetthez vágott.

A vádirat szerint a két ittas férfi 2018. október 31-én éjjel egy korábbi konfliktus miatt megjelent az egyik ismerősük kecskeméti lakásánál. Becsöngettek a társasházban lakó férfihez, dörömböltek a lépcsőház ajtaján, mire a sértett lement és kinyitotta résnyire az ajtót.

Erre az egyik vádlott az ajtót benyomta és azonnal ököllel megütötte a sértettet. A férfi ijedtében megfordult és felszaladt a lépcsőn, azonban elesett, így a másik vádlott utolérte és többször ököllel arcon ütötte. A sértett ezután beszaladt a lakásába. A lakásban volt a sértett egyik nőismerőse is, aki megpróbálta a bejárati ajtót becsukni, a vádlottak azonban erőszakkal benyomták az ajtót és behatoltak a lakásba.

A lakásban a vádlottak folyamatosan veréssel fenyegették, majd többször ököllel arcon ütötték a sértettet, akinek az orra vérezni kezdett. Az egyik vádlott eközben egyszer a sértett ismerősét is megütötte. A sértett ismerősét bántalmazó vádlott ezután egy forgószéket is felkapott és azt a sértetthez vágta. A bántalmazásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget.

A sértett férfi a bántalmazás miatt a fején és testszerte számos sérülést szenvedett, köztük nyolc napon túl gyógyu-ló orrcsonttörést. Magánlaksértés miatt kérte a vádlottak megbüntetését. A sértett ismerőse könnyebben sérült, de nem kérte a vádlottak megbüntetését könnyű testi sértés miatt.

A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség magánlaksértés bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettével vádolja. Az ügyészség felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben azzal, hogy rendelje el a pártfogó felügyeletüket.

Az ügyész azt is indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a vádlottakat arra, hogy vegyenek részt egy agressziókezelő csoportfoglalkozáson. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában