KISKUNFÉLEGYHÁZA

2020.02.20. 11:29

Sokszor csak egy másodpercen múlik az élet

Egy másodpercen múlik az élet címmel tartott előadást Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós kedden a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Vajda Piroska

Döbbent, néma csend kísérte Pintér József előadását

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

A Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője közel hatszáz diák figyelmét próbálta felhívni a balesetmentes közlekedésre. Megdöbbentő, helyenként pedig humoros előadása során a több mint húszéves pályafutása alatt megtapasztalt veszélyforrásokról beszélt az iskolásoknak.

Az előadásairól országosan ismertté vált szakember a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság meghívására érkezett Félegyházára. A városban ugyanis komoly figyelmet fordítanak a bűnmegelőzésre. A rendőrség, az önkormányzat, az oktatási intézmények, ifjúsági és civil szervezetek közösen azon dolgoznak, hogy senki ne váljon bűncselekmény vagy közúti baleset áldozatává – nyilatkozta lapunknak dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes rendőr főhadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.

Pintér József hét éve indította el baleset-megelőzési előadásait. Nemcsak rendőrként, de kétgyermekes édesapaként is fontosnak tartja, hogy az embereket rákényszerítse a biztonságosabb közlekedésre.

– Azzal az ötlettel kerestem meg a veszprémi rendőrkapitányt 2013-ban, hogy abból a sok negatív esetből, amit az utakon látok, csinálni szeretnék valami olyasmit, ami jobbá teheti a világot – nyilatkozta lapunknak a főtörzszászlós. – Azt szeretném megmutatni az előadásaim során, amit a híreken túl az átlagemberek nem látnak. Valódi baleseti képekkel próbálok hatni a fiatalokra. Azt szeretném, ha megértenék, hogy bár közlekedés közben mindenki maga hozza meg a döntéseit, de egyetlen rossz döntéssel nagyon sok ember életét befolyásolhatják.

Döbbent, néma csend kísérte Pintér József előadását
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

Az emberek többsége azonban azt gondolja, hogy velük nem történhet baleset. Azt kellene megértenie mindenkinek, hogy a lóerő nem kérdez, az aláz és büntet – hangsúlyozta az előadó, aki szerint a baleseteket legtöbbször a sebességkorlátozások túllépése, a telefonálás, a biztonsági öv használatának elmulasztása, az alkoholfogyasztás, a linkség, a nem megfelelő előzés, és a fáradtság okozza.

BALESET: B – biztonsági öv, A – alkohol, L – linkség, E – előzés, S – sebesség, E – elalvás, T – telefon – összegezte az okokat a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában