TOMPA

2020.02.07. 11:42

Családsegítőnek adta ki magát, majd kifosztotta az idős asszonyt

Három év börtönre ítélt a Kiskunhalasi Járásbíróság egy tompai nőt, aki januárban a családsegítő iroda alkalmazottjának kiadva magát kifosztott egy idős asszonyt.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A 30 éves vádlott január 7-én reggel azzal kopogott be a 79 éves sértetthez, hogy a családsegítő irodától jött, és kérte az ebédszállításhoz az ételtartót, valamint az ebédhez járó desszertre a pénzt, 200 forintot.

Az idős házigazda nem fogott gyanút, a szobába ment, elővette a szekrény fiókjában tartott pénztárcáját és odaadta a vádlottnak az összeget. A tompai nő ezután – kihasználva, hogy az idős sértett lassan és nehezen mozog – kikapta a fiókból a tárcát, 17 ezer forintot eltett belőle, majd sietve elhagyta a házat.

- A sértett az idős kora és egészségi állapota miatt a bűncselekmény felismerésére, elhárítására nem volt képes, ami miatt a vádlott tette nem lopásnak, hanem kifosztás bűntettének minősül, amit a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A rendőrök a vádlottat még aznap őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a vádlottat kifosztás bűntette miatt csütörtökön már bíróság elé is állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő nőt és három év végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint három év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában