TOMPA

2020.02.07. 11:42

Családsegítőnek adta ki magát, majd kifosztotta az idős asszonyt

Három év börtönre ítélt a Kiskunhalasi Járásbíróság egy tompai nőt, aki januárban a családsegítő iroda alkalmazottjának kiadva magát kifosztott egy idős asszonyt.

Hraskó István

A 30 éves vádlott január 7-én reggel azzal kopogott be a 79 éves sértetthez, hogy a családsegítő irodától jött, és kérte az ebédszállításhoz az ételtartót, valamint az ebédhez járó desszertre a pénzt, 200 forintot.

Az idős házigazda nem fogott gyanút, a szobába ment, elővette a szekrény fiókjában tartott pénztárcáját és odaadta a vádlottnak az összeget. A tompai nő ezután – kihasználva, hogy az idős sértett lassan és nehezen mozog – kikapta a fiókból a tárcát, 17 ezer forintot eltett belőle, majd sietve elhagyta a házat.

- A sértett az idős kora és egészségi állapota miatt a bűncselekmény felismerésére, elhárítására nem volt képes, ami miatt a vádlott tette nem lopásnak, hanem kifosztás bűntettének minősül, amit a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A rendőrök a vádlottat még aznap őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a vádlottat kifosztás bűntette miatt csütörtökön már bíróság elé is állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő nőt és három év végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint három év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában