Kiskunhalas

2020.01.10. 17:30

Nem adtak elsőbbséget a gyalogosoknak, bírságot kaptak

Az ittas, a gyorshajtók és szabálytalan vezetők kiszűrésére tartott a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság átfogó közlekedési akciót csütörtökön a kapitányság illetékességi területén.

Pozsgai Ákos

Forrás: Kiskunhalasi Rendőrkapitányság

A közlekedési akció során a rendőrök sebességmérést végeztek, de ez mellett igyekeztek a szabálytalankodó többi autóst is kiszűrni a forgalomból. Három járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, akik a kijelölt gyalogátkelő helyen nem adták meg az elsőbbséget a gyalogosoknak. Ez egyébként kiemelt probléma a legtöbb településen, az autósok rendszerint nem tesznek eleget elsőbbségadási kötelezettségüknek.

Kalmár Alexandra, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság sajtószóvivője ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a zebráknál a gyalogosként átkelők részére mindig kötelező az elsőbbségadás. Aki ezt elmulasztja, helyszíni bírság mellett büntető pontokra is számíthat. A mellékelt felvételt a köztéri figyelőrendszer egyik kamerája rögzítette a Köztársaság és a Kossuth utca kereszteződésénél lévő egyik gyalogátkelőhelyen, ahol ugyancsak rendszeresen nem adják meg az autósok az elsőbbséget a gyalogosoknak, történt is már belőle baleset.

Fotó: Kiskunhalasi Rendőrkapitányság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában