vádemelés

2019.12.30. 12:17

Idős emberek kifosztására szakosodott a kecskeméti nő

Vádat emeltek egy kecskeméti nővel szemben, aki nehezen mozgó, idős emberek bizalmába férkőzött, majd saját lakásukban fosztotta meg őket értékeiktől.

Hraskó István

A 39 éves kecskeméti nő az eljárás során ismeretlenül maradt férfi társával eszelte ki a bűncselekményeket. Elhatározták, hogy a nő időskorú, betegségük miatt nehezen mozgó sértettek bizalmába férkőzik, és lakásukba bejutva eltereli a figyelmüket, közben pedig társa készpénzt, értékeket emel el.

– Áldozataik idős koruk, helyzetfelismerésük és megromlott mozgásképességük miatt a bűncselekmény felismerésére és elhárítására korlátozottan képes személyek voltak – közölte a megyei főügyészség.

A vádlott kecskeméti áruházak, üzletek előtti járdaszakaszon beszédbe elegyedett a szemmel láthatóan nehezen mozgó áldozataival, akiket a boltból hazáig kísért. Kifigyelte, melyik lakásba mennek be, majd a kapucsengőn felcsengetett hozzájuk, és különböző valótlan ürüggyel elérte, hogy a lakásukba is bejusson. Előfordult, hogy a polgármesteri hivatal dolgozójának adta ki magát, de volt, hogy gyógyíthatatlan betegségre hivatkozva ébresztett maga iránt együttérzést áldozatában.

A vádlott a lakásba bejutva az ajtót minden esetben csak behajtotta, hogy bűntársa is zavartalanul be tudjon menni a lakásba. Mialatt a sértettet szóval tartotta, ismeretlen társa a lakás más helyiségeiben kutatott készpénzt, valamint értékes arany ékszereket lopott el. Volt akitől 1,4 millió forintnyi értéket vittek magukkal, más sértettet 2,5 millió forintnyi értékétől fosztottak meg. Utolsó idős áldozata meglátta, amint a nő férfi bűntársa kisiet a lakásból, azonban esélye sem volt utolérni a menekülő elkövetőket.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő nőt három rendbeli kifosztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában