kék hírek

2019.12.23. 15:26

Előzetesben a bajai férfi, aki ismeretlen folyadékot engedett a csatornába

A Bajai Járásbíróság hétfőn elrendelte annak a bajai férfinak az előzetes letartóztatását, aki pár napja egy tartályos teherautóból ismeretlen folyadékot engedett a szennyvízcsatorna-hálózatba.

Hraskó István

Mint arról beszámoltunk, múlt hét csütörtökön Baján a csatornarendszerből kellemetlen szagú gáz szivárgott a felszínre. A Szegedi út környékén a tűzoltók munkáját forgalomkorlátozásokkal és terelésekkel segítették nagy létszámban a rendőrök, polgárőrök és városőrök, a bajai nyomozók pedig azonnal megkezdték a nyomozást az ügyben. A széleskörű adatgyűjtést és a megfeszített munkát siker koronázta, egy napon belül el is fogták a rendőrök azt a 30 éves bajai férfit, aki a gyanú szerint az ismeretlen folyékony hulladékot a hálózatba juttatta.

Kiderült, hogy a férfi egy speciális felépítménnyel ellátott, tartályos tehergépjárművel megállt az egyik bajai kereszteződésnél, felnyitott egy öntöttvas fedéllel fedett csatornanyílást, és azon keresztül engedte a csatornába az anyagot. A nyomozók által megtalált teherautó átvizsgálásában a katasztrófavédelem munkatársai segítettek. Az ismeretlen hulladék pontos összetevőit szakértő fogja vizsgálni. A nyomozók a 30 éves bajai férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt őrizetbe vették. Mint azt dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk: hétfőn a Bajai Járásbíróság el is rendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását az eljárás megnehezítésének vagy meghiúsításának veszélye miatt. A döntést az ügyész tudomásul vette, a férfi és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában