vádemelés

2019.09.24. 12:53

A benzintankban akarta Amszterdamba csempészni a drogot

Vádat emeltek egy szerb férfi ellen, aki tavaly decemberben egy kisbusz benzintankjában több mint 16 kiló kannabiszt akart Magyarországon át Hollandiába szállítani, de a tompai határátkelőnél elfogták.

Hraskó István

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a 37 éves szerb férfi elhatározta, hogy egy kisbusszal kábítószert fog szállítani Hollandiába, Amszterdamba egy „Gábor” nevű személy részére. A drogot pedig a jármű üzemanyag-tartályába tervezte elrejteni.

December 28-án el is indult a kisbusszal, majd dél körül ért a szerb-magyar határhoz, a tompai határátkelőhöz. A vámvizsgálat során a pénzügyőrök a gépkocsi üzemanyag-tartályában megtalálták a 41 csomag kábítószert, az üzemanyagban „úszó” csomagok vákuumfóliával és barna ragasztószalaggal voltak körbetekerve.

A lefoglalt drog több mint 16 kilogramm kannabisz volt, aminek a hatóanyag tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlottat még aznap őrizetbe vették, jelenleg is letartóztatásban várja a tárgyalást.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. Ezen kívül az ügyész a lefoglalt kábítószer és a kisbusz elkobzására is indítványt tett, a vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában