Lövöldözés Kecskeméten

2019.07.24. 17:08

Lövöldözés Kecskeméten: puskával akart végezni volt élettársával a vadász – Frissítve!

Villogó rendőrautók és helyszínelők lepték el a kecskeméti Alföld Áruházat és környékét szerda délután. Lövés dördült el az egyik üzletben.

baon.hu

A lövések eldördülése után az áruház környékét megszállta a rendőrség

Forrás: baon.hu

Friss: Csütörtökön újabb részleteket közölt a rendőrség a gyilkossági kísérletről. Erről részletesen az alábbi cikkünkben olvashatnak!

Rendőrök lepték el és zárták le az Alföld Áruház előtti Deák Ferenc teret, valamint a mögötte található parkolót szerda délután. Olvasóink elmondása szerint az áruház egyik boltjában lövés dördült el, a rendőrök valakit elfogtak és bilincsben vitték el.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába július 24-én 16 óra 7 perckor bejelentés érkezett, miszerint lövés dördült el egy kecskeméti áruházban.

Az egyenruhások azonnal a helyszínre vonultak, ahol elfogták a feltételezett elkövetőt. Vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást. A férfi elszámoltatása folyamatban van.

A történtek során nem sérült meg senki – írja közleményében a rendőrség.

Fotó: baon.hu

Kollégánknak sikerült beszélnie egy szemtanúval

Információink szerint a férfi ki akarta végezni a nőt. Mint egy szemtanú a baon.hu-nak elmondta, a férfi 22 éven át az élettársa volt a boltban dolgozó nőnek, azonban a nő három héttel ezelőtt szakított vele. Úgy tudjuk, hogy a férfi már a kapcsolatuk során is többször agresszív volt, akadt olyan is, hogy testileg bántalmazta. Állítólag a férfi az elmúlt három hétben többször is életveszélyesen megfenyegette a nőt, vélhetően nem tudta feldolgozni, hogy a nő szakított vele. Helyszíni információink szerint a nő testőrt is fogadott emiatt maga mellé.

Mint megtudtuk, a férfi egyébként vadász, a sörétes puskájával ment be az üzletbe, azzal a szándékkal, hogy végez a nővel. Úgy tudjuk, hogy a nő gázsprével a férfi felé fújt, erre a férfi lövést adott le, de az mellément. Ezután a nő testőre leteperte a férfit, majd az áruház biztonsági őreivel visszatartották a rendőrök kiérkezéséig.

Fotó: baon.hu

Két korábbi esetben tragédiával végződött a családi konfliktus

12 évvel ezelőtt, 2007 áprilisában két helvéciai nőt – az élettársát és annak testvérét – lőtte le egy férfi Kecskeméten, a Petőfi Sándor utca és a Reile Géza utca között, az úgynevezett gombáknál. Mindketten azonnal meghaltak. A gyilkosság után a férfi fejbe lőtte magát, még aznap a kórházban meghalt. (Az esetet végignézte egy szemtanú, aki a baon.hu-nak elmesélte a részleteket.) Vélhetően szerelemféltés állhatott a gyilkosság hátterében. Helvécián értetlenül fogadták a szomszédok a szörnyű dráma hírét. A pár csendes, zárkózott életet élt. A férfi vadász volt, és kifejezetten nyugodt embernek ismerték.

10 évvel ezelőtt, 2009 augusztusában szintén tragédiával végződött egy hosszú ideje húzódó családi konfliktus Kecskeméten. Egy 54 éves nyugdíjas rendőr egy Bercsényi utcai élelmiszerboltban több alkalommal megszúrta késsel feleségét, aki a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. A férfi még aznap este feladta magát a rendőrségen és átadta azt a kést is, mellyel a gyilkosságot elkövette. A tragédia előtt egy – aláírás nélküli – segélykérő levél érkezett a Baon.hu szerkesztőségébe. Szerkesztőségünk még aznap válaszolt, majd a megkeresés nyomán, Állandó rettegésben élve otthon címmel közöltünk egy cikket a családon belül erőszakról, amelyben idéztük a segítségkérő levelet. Azt viszont mi sem hittük, hogy ilyen drámai és megdöbbentő fordulatot vesznek az események…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában