Galériával és videóval

2019.07.25. 07:53

Állatkínzás Kecskeméten: a lánc, a drótkötél és a nyakörv is belenőtt a kutya nyakába

Brutális körülmények között tartott kutyát mentettek a Mentsvár az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálatának munkatársai Kecskeméten.

Maksa Balázs

Kedden este kapott bejelentést a Mentsvár az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálata arról, hogy egy kecskeméti ingatlanon nagyon rossz körülmények között tartanak egy kutyát. A bejelentő elmondása szerint az eb nyakába belenőtt a lánc, az acél drótkötél és a nyakörv is. Az alapítvány munkatársai szerda reggel érkeztek ki a házhoz, ahol elképesztő állapotok fogadták a szakembereket.

– Kiérkezésünkkor egy elhanyagolt területet láttunk és egy tákolmányos kutyaházban egy ebet behúzódva. Láttuk azonnal, hogy nagy a baj. Sajnos a gazda nem tartózkodott otthon, de nem is tudtuk megvárni, a szerencsétlen állatnak azonnali segítség kellett – mesélte a baon.hu-nak Hornyákné B. Sarolta, Mentsvár az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálatának vezetője.

Azonnal autóba tették az ebet és állatorvoshoz siettek vele.

– Azon kívül, hogy mindenféle dolog bele volt épülve a nyakába, elpusztult és élő legyekkel, kukacokkal is tele volt szerencsétlen. Az állatorvos azonnal műtőasztalra tette, elbódította és megszabadította a sok vastól, szeméttől. A sebet lekezelte, fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt kapott a jószág. Ennél többet nem tudtunk tenni érte. Küzd szegény az életéért, meg kell hogy gyógyuljon! Az elkövetkező napok döntik el, hogy sikeres volt-e a mentés és életben marad-e – részletezte Hornyákné B. Sarolta.

– Úgy gondoljuk van egy határ a láncon tartás, a folyamatos bezártság és az éheztetés között is. Ebben az esetben az állatnak a saját gazdája okozott életveszélyes sérülést, hosszan tartó, folyamatos fájdalmat, szenvedést. Nap mint nap találkozunk szenvedő állatokkal, gazda által okozott sérülésekkel, de ez már a brutalitás és az állatkínzás fogalmát bőven kimeríti – zárta gondolatait az Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője.

A mentésről két videót is készített a Mentsvár.

Figyelem! A felvételek egyes olvasóinknak felkavaróak lehetnek, ezért csak az egyik videót mutatjuk, a másik videó " target="_blank" rel="noopener nofollow">itt tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában