emberölés kísérlete

2019.06.12. 13:20

Letartóztatták a nevelőapját megkéselő sükösdi fiút

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt indítványozta annak a 15 éves sükösdi fiatalkorúnak a letartóztatását, aki Pünkösd vasárnap este nevelőapját szóváltást követően mellkason szúrta.

baon.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a fiatalkorú férfi június 9-én 19 óra körül Sükösdön előzetes szóváltást követően egy kb. 15 cm-es késsel mellkastájékon szúrta édesanyjának élettársát, akit újraélesztést követően, eszméletlen állapotban szállítottak a Bajai Kórházba és azonnali, életmentő operációt hajtottak végre rajta.

A nyomozó hatóság a fiatalkorút őrizetbe vette és emberölés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatta.

Az ügyészség szerint a fiatalkorú elkövető letartóztatása azért indokolt, mert az élet elleni bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell a szökésétől, elrejtőzésétől. Emellett a családon belüli elkövetésre figyelemmel alaposan feltehető, hogy tanúk megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné. A fiatalkorú gyanúsított további nyomozási cselekményeken való részvétele kizárólag letartóztatása elrendelésével biztosítható.

A fiatalkorú férfi letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája a szerdai napon elrendelte. A végzés nem végleges, mert a gyanúsított, a védője és az ügygondnok szabadlábra helyezés érdekében fellebbezett ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában