baleset

2019.03.02. 08:00

Rosszul kivilágított lovaskocsiba rohant a Ford, ketten megsérültek (galéria)

Ketten megsérültek péntek kora este, amikor a Tázlár és Kiskunmajsa között vezető úton, Bodoglár közelében egy rosszul kivilágított lovaskocsiba rohant hátulról egy Ford személyautó.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A baleset 18 óra előtt nem sokkal történt az 5405-ös úton Bodoglár közelében. A Ford Tázlár felől érkezett, amikor a gépkocsit vezető nő elmondása szerint szemből jött egy másik jármű, amikor annak a fényében oldalról csak egy szürkeségre lett figyelmes és már bele is csapódott hátulról a lovaskocsiba. Mint később kiderült, fogat mögé volt kötve a szürkés színű ló, azt észlelhette a Ford vezetője az ütközés előtti pillanatban.

A fogat végén csak egy piros biciklilámpa pislákolt, ami nem volt elég ahhoz, hogy jól látható legyen és a mögötte érkező járműből időben észlelni tudják.

A balesetben a Ford jobb eleje és oldala, valamint az első szélvédője összetört, az autót vezető nő azonban nem sérült meg. Helyszíni információink szerint a lovas fogaton hárman ültek, ketten leestek róla, őket könnyebb sérülésekkel szállították a majsai mentők a kiskunhalasi kórházba. Az összetört autót a kiskunmajsai tűzoltóőrs hivatásos tűzoltói áramtalanították.

A fogathoz kötött lovaknak információink szerint az ijedtségen kívül nem esett komolyabb bajuk, őket ló szállítóval vitték el. A Kiskunmajsa-Tázlár között vezető úton több mint két órán át félpályás útzár volt a helyszínelés és a műszaki mentés miatt.

A kiskunmajsai mentőknek ezzel egy időben volt egy másik feladatuk is, helyben a Bartók Béla utcában egy az úttesten a kerékpárja mellett fekvő ittas férfihez hívták őket. Információink szerint nem elütötték, hanem elesett. A férfit a mentők szintén a halasi kórházba vitték, ahol a kijózanítás mellett ellátták a horzsolásos sebeit is az arcán.

Szintén péntek este 18 óra tájban Kiskunhalason, a Jókai utcán is történt egy baleset. Itt nem sérült meg senki, a balesetben résztvevő két gépkocsi vezetője azonban nem tudott megállapodni egymással, ezért a helyszínre kihívták a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában