Kecskemét

2018.11.19. 11:43

Kivégeztette kutyájával szomszédja macskáját egy kecskeméti férfi

A kecskeméti Kapás család kölyökmacskája vasárnap reggel átkóborolt szembe szomszédjuk kertjébe, melyet egy harci kutya őriz. A szomszéd a két állat közötti ellenszenvet látva nem sietett a macska segítségére. Kapás Ervin elmondása alapján őrjöngve biztatta kutyáját, hogy tépje szét a kiscicát. A macska gazdája feljelentést tett szomszédja ellen a rendőrségen.

Koós Kata

Kapás Ervin, a kivégzett macska testvérével

Forrás: BAON.HU

Fotó: Bús Csaba

Tragédiával kezdődött a kecskeméti Kapás család vasárnapja. A családfő, Kapás Ervin reggel a Dugovics Titusz utcai háza előtti utcafronton tartózkodott, mikor állati dulakodás hangjaira lett figyelmes, melyek szembe szomszédja kertjéből származtak.

– A szomszédom egy harci kutyát tart, melyet állandóan üt-ver. Gyakran halljuk a szomszédokkal, hogy a kutya keservesen vonyít, miközben a gazdája ütlegeli – mondta. Vasárnap reggel azonban nem kutyáját bántotta a szembe szomszéd. Házőrzőjét egy macskára uszította.

– Hallottam, ahogy a kutya hangosan ugat, egy macska pedig keservesen nyávog. Azt is hallottam, ahogy a szomszédom magából kikelve, őrjöngve biztatta a kutyáját, hogy „szedd szét, tépd szét” – mesélte Kapás Ervin, aki az állatok közötti dulakodást hallva rögtön átkiabált a szomszédjának.

– Odakiáltottam neki, hogy normális-e, hogy élvezi egy állat szenvedését. Erre azt válaszolta, hogy azért tart kutyát, hogy ha egy macska bemegy a portájára, az onnan élve ne mehessen ki. Erre mondtam neki, hogy szép példát mutat a gyerekeinek, ugyanis van két kislánya – fejtette ki. Elmondása alapján válaszképpen szomszédja gúnyosan megjegyezte, hogy egy fekete-fehér macska volt.

Kapás Ervin, a kivégzett macska testvérével
Fotó: Bús Csaba / BAON.HU

– Akkor már tudtam, hogy mi lett a dulakodás vége, hiszen múlt időben beszélt a macskáról – mondta, majd hozzátette: felháborodását fokozza, hogy szomszédjánál akkor vendégek tartózkodtak, akik szintén végignézték az esetet, de nem tettek semmit.

Kapáséknál nyáron két kismacska született, egy fekete és egy fekete-fehér. Utóbbi a Héli nevet kapta. A szomszéd megjegyzését hallva a családfő feleségével és lányával rögtön elkezdte keresni a macskakölyköket, ám csak a feketét találták a kertben. Egyértelművé vált számukra, hogy Hélivel végzett a szomszéd kutya.

Kapásék családtagként tekintenek háziállataikra
Fotó: Bús Csaba/BAON.HU

– Akkor kimentünk a szomszéd kerítéséhez, és hallottuk, ahogy egy lapát súrlódik a betonon, majd zörög egy nejlon. Aztán belevágta a tetemet a kerítése melletti, de azon belül lévő kukába – idézte fel.

Lánya sírva kérlelte a szembe szomszédot, hogy adja oda nekik a macskatetemet, hogy eltemethessék a kertjükben.

– Kutyáink is vannak, macskáink is. Nálunk a háziállatok családtagok, ha elpusztulnak, eltemetjük őket a kerítésen belül – mondta, majd szomorúan hozzátette: éppen a nyár folyamán temették el egyik kiskutyájukat, mely az állatorvos megállapítása alapján mérgezés áldozata lett. A tettes azóta sincs meg.

– Hiába kértük, a szomszéd nem adta ki a macskatetemet. Csak könyökölt a kerítésen, és önelégülten azt mondta, nem érti, hogy mi ezzel a probléma – mondta.

Még mindig a kukában a tetem

Kapás Ervin az eset kapcsán feljelentést tett szomszédja ellen a rendőrségen.

– A rendőrök sajnos még nem jöttek ki. A tetem még mindig ott van a kukában, de az a szomszéd kerítésén belül van, úgyhogy nem férünk hozzá. Kedden jönnek a hulladékszállítók, tartok tőle, hogy elviszik a bizonyítékot – fejtette ki.

Nyitókép: Kapás Ervin, a kivégzett macska testvérével,

fotó: Bús Csaba/BAON.HU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában