TOMPA

2018.05.14. 10:40

Heroint akart Olaszországba csempészni az albán sofőr

Vádat emelt a megyei főügyészség egy 21 éves albán férfi ellen, aki tavaly heroint akart Albániából Magyarországon át Olaszországba csempészni, de a tompai határátkelőhelyen a pénzügyőrök megtalálták kocsijában a drogot.

Hraskó István

A vádlottnak 2017 októberében Albániában ismeretlen személyek felajánlották, hogy 1500 euróért cserébe a saját autójával csempésszen kábítószert Olaszországba. Az anyagi gondokkal küzdő vádlott elvállalta a feladatot, kocsiját át is adta két megbízójának, hogy rejtsék el benne a drogot. Egy kézzel írott lapot is kapott, ezen megadták neki, milyen útvonalon kell Olaszországba szállítania a kábítószert.

A vádlott október 25-én indult el Albániából, azonban a végállomást már nem érte el. Október 26-án hajnalban a szerb-magyar határ tompai átkelőjénél ugyanis a vámvizsgálatot végző pénzügyőrök megtalálták a kábítószert. Az autó alján, a kardánalagút behegesztésével kialakított rejtekhelyről összesen 20 darab tégla alakú csomag került elő.

A lefoglalt 10 kilogramm heroin hatóanyag tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A magyar hatóságok az albán drogcsempészt őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A vádlottnak volt egy útitársa is, de ő nem tudott az autóba rejtett kábítószerről.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint kiutasítás kiszabását indítványozza vele szemben. A főügyészség indítványozza a lefoglalt drog, valamint az átalakított gépkocsi elkobzását is. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában