Helyi kék hírek

2018.01.11. 12:08

Előzetesbe került az ásóval támadó fiú

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 17 éves fiatalkorú fiúnak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint édesapjával megkísérelt egy férfit megölni Kiskunhalason.

baon.hu

Mint szerdán megírtuk: a gyanú szerint a gyanúsított, az édesapja és családtagjai 2017. október 1-jén egy kiskunhalasi presszó előtt szóváltásba keveredtek a sértettel és családtagjaival, mely során a gyanúsított és édesapja rátámadtak az előlük menekülő férfira. A gyanúsított egy lovaskocsiról magához vett ásóval a sértett feje irányába többször is lesújtott, amely elől a férfi elhajolt, kézzel hárított. Akár halálos sérülést is elszenvedhetett volna, ha nem sikerül védekeznie. Mindeközben a fiatalkorú édesapja a nála lévő késsel két alkalommal hastájékon szúrta a sértettet, amelynek következtében a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett el. Ezek a sérülések a szakszerű orvosi ellátás hiányában a férfi halálát okozták volna.

A járásbíróság a súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, igazolt jövedelemmel, állandó munkahellyel nem rendelkező fiatalkorú előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője ellene fellebbezést jelentett be, amiről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában