Beruházás

2023.09.21. 19:55

Több mint 600 millió forintból épült meg Kiskunfélegyháza új bölcsődéje – galériával

Bár nyáron a gyermekek beszoktatásával már megkezdte működését Kiskunfélegyháza új bölcsődéje, az intézmény hivatalos átadását csütörtökön tartották. Az új létesítménnyel immár háromra bővült a város bölcsődéinek száma, kialakításával enyhült a bölcsődei kapacitáshiány.

Vajda Piroska

Átadták az új bölcsődét

Fotó: Bús Csaba

Bács-Kiskun vármegye legszebb bölcsődéje épült meg Kiskunfélegyházán, a Móravárosban. Az új intézménynek ideális helyszínt biztosít a Csanyi úti zöldövezet, ahová a tervezők megálmodták a modern, környezetbe illő épületet, amely a félegyházi Előszer Kft. kivitelezésében valósult meg – fogalmazott az ünnepélyes átadáson Balla László, alpolgármester, aki röviden ismertette a beruházás részleteit. 

Elmondta, hogy a több mint 500 négyzetméteres, 28 férőhelyes bölcsőde kényelmes, tágas és gyermekien izgalmas épület tele van színekkel és játékossággal. Az épülethez és a játszószobákhoz szervesen kapcsolódik a fákkal teli árnyas kert, így a legkisebb félegyháziak igazán természetközeli és egészséges környezetben nevelkedhetnek. A bölcsőde megépülésének köszönhetően a bölcsődés kortól általános iskola végéig minden oktatási szint megjelenik a Móravárosban, megfelelő ellátást nyújtva a városrészben élőknek. 

Az új bölcsőde kialakításával kilenc új munkahely létesült a városban. Az alpolgármester tájékoztatójából az is kiderült, hogy a 623 millió forint költségvetésű projekt 369 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Az európai uniós támogatáson felül 150 millió forint hazai forrás mellett, 104 millió forint önerőt biztosított a félegyházi önkormányzat a projekt megvalósítására.

Balla László hangsúlyozta, az a közösség, amely itt él Kiskunfélegyházán, és az az önkormányzat, amely bölcsőde, óvoda és iskola építésben gondolkodik, az bízik a jövőben, és jó úton jár. 

Dr. Réczi László a körzet önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a mostani fejlesztés is a képviselő-testület, az önkormányzat és a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat szoros és jól működő kapcsolatát mutatja.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte, hogy Bács-Kiskun vármegye valamennyi települése látványosan fejlődik, köztük Kiskunfélegyháza az egyik büszkeség. Mint mondta, ebben a vármegyében összetartó közösség él, a településeknek pedig olyan értékrendje és adottságai vannak, amelyekre büszkék lehetünk.  

Fontos beruházásnak nevezete a bölcsőde építését, hiszen itt ezekben a nevelési intézményekben azokat az alapokat rakják le, amire a gyerekek később építkezni tudnak és amire majd a magyar társadalom is épül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!