Beruházás

2023.09.01. 11:32

Befejezték az útfejlesztés második ütemét az érsekcsanádi ipari parkban

Lezárult az iparterület fejlesztésének második része. A beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program több mint 373,7 millió forinttal támogatta. A vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a meglévő iparterületen, annak elérhetőségét biztosító utak felújítása volt.

Márton Anna

A burkolat megerősítéssel érintett szakaszon a meglévő útpálya vízszintes és magassági vonalvezetésének megfelelően készült a megerősítés.

Fotó: Beküldött fotó

A beruházással érintett útvonal az 51-es számú másodrendű főútról, Érsekcsanád belterületi szakaszáról a Dózsa György útról, a Deák Ferenc utcán keresztül nyugati irányba, a Dunára vezető út, a Duna-völgyi Főcsatorna híd után kezdődött, összesen 3161,8 méter hosszan.

A burkolat megerősítéssel érintett szakaszok aszfaltburkolatúak voltak. Felületük részben elhasználódott, részben mozaikosan repedezett egyes helyeken teljes tönkremenetel előtti állapotban volt. A burkolat megerősítéssel érintett szakaszon a meglévő útpálya vízszintes és magassági vonalvezetésének megfelelően készült a megerősítés. 

A Dunai út három kilométeres felújított szakasza egyáltalán nem tekinthető átlagos útfelújításnak. A 373 millió forintos beruházás nem csupán az ipari területen dolgozó vállalkozásokat segíti, de a Duna-parti turisztikai területre történő eljutást is javítja.

A meglévő iparterület elérhetőségét megteremtő utak felújítása, megerősítése megvalósult. Az út felújítása, burkolatának megerősítésének célja az volt, hogy a Dunai révhez vezető út mentén elhelyezkedő ipari, mezőgazdasági üzemek, vállalkozások telephelyének ipari csarnokainak tárolóinak megközelítése a meglévő külterületi utakon biztonságossá váljon.

Fotó: Beküldött fotó


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!