Poli-Farbe Kft.

2021.04.08. 15:21

Folyamatosan növeli a termelést a bócsai vállalat

A tavalyi gazdasági visszaesés nem érintette olyan drasztikusan az építőipart.

Barta Zsolt

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az építőipart nem érintette oly drasztikusan a tavalyi gazdasági visszaesés. Ezen belül vannak egyes ágazatok – ilyen például a felületkezelő terület – amelyek gyorsan fejlődtek. Ez utóbbi ágazat jelentős vállalata a Bócsán három évtizede termelő Poli-Farbe Kft. A társaság ma a közel 30 milliárdos hazai festékpiac piac­vezető nagyvállalata.

– Tavaly a koronavírus-járvány jelentkezésével az emberek kreativitása gyorsan a felszínre tört. A felületkezelő anyagokat nagy mennyiségben vásárolták. Ez a tendencia tavaly kitartott, sőt az idén is folytatódik – hangsúlyozta megkeresésünkre Szabó Antal ügyvezető, majd hozzátette: – Ezt a folyamatot támogatja a hazai gazdaságpolitika is. A kormány a meglévő épületek felújításának támogatásával, az új ingatlanok építésével az építőiparon keresztül próbálja a gazdaságot a fejlődés útjára állítani. Jól ismert a támogatási rendszer, amelynek fontos eleme a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), az új lakások esetében az 5 százalékos kedvezményes áfa, a babaváró hitel, illetve az év elején bevezetett felújítási támogatási rendszer.

Az üzletember kiemelte, hogy jelenleg keresleti piac alakult ki, amely a cég termelését növeli. Majd kérdésünkre arról is tájékoztatott, hogy a Covid-vírus okozott némi nehézséget a nagyvállalatnál. Az elmúlt egy év során 20-25 dolgozó esett át a betegségen, de ez a szám szerencsére csak töredéke a cég 286-os létszámának. Akiknek munkaköre lehetővé teszi, otthonról dolgoznak, akik bent a gyárban termelnek, azoknak a munkaidejét széthúzták, így kevesebben tevékenykednek egy időben egy légtérben. A cégnél a fejlesztések folyamatosak, a járvány idején sem álltak le. A megtermelt üzemi eredmény jelentős részét innovációra fordítják. Az ügyvezető megemlítette, hogy több termékük megújul, és újakkal is belépnek a piacra.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!