gazdaság

2021.04.02. 19:26

A kecskeméti piachoz hasonló árakkal találkozhatunk Izsákon is

A becslések szerint az izsáki piac úgy 10–20 százalékkal olcsóbb, mint a kecskeméti. Talán ez a helyi keresetekkel függ össze.

Barta Zsolt

Molnár László árus is nagyon várja az új piac nyitását

Fotó: Barta Zsolt

A kisvárosban ötkilónyi krumpli 600 forint, a szép narancs 400 forint, a starking alma 400 forint kilója, a fejes káposzta 200 forint. A friss, csomós hagyma 150 forint. A hétköznapi fogyasztásra szánt cikkek pl. a 24 gurigás egészségügyi papír 900 forint, a 30 dekás osztrák csokoládé 700 forint alatt vásárolható, a kilós kicsomagolásban árusított legismertebb kávékrémpor 1100 forint.

Molnár László izsáki kiskereskedő azt mondja, a kecskeméti nagybani piaci árakkal találkozhat az ember a pia­con, amely hamarosan átköltözik az új csarnokba. Azt, hogy mikor, ő sem tudja.

Az árusok azt rebesgetik, hogy a jelenlegi korlátozásokat követően lesz a nyitás, bár az is lehet, hogy csak nyáron. Ő nem költözik be a csarnokba, kint, egy fedett részen fog árulni – mondta. A mostani piac évtizedek óta a polgármesteri hivatal mögötti területen várja a vásárlókat, ha esik az eső, akkor mindenki elázik, fedett rész ugyanis nincs. Pénteken van a nagypiac, mivel másnap Kiskőrösön árulnak az Izsákon is kereskedők.

Hogy van-e az embereknek pénzük? Molnár László azt mondja: akad, azaz a válság az egyéni pénztárcákat nem érinthette mélyen. Ami azonban aggasztó, az a betegség terjedése. Ismerősei között sokan elkapták, sőt többen el is hunytak a Covid-vírusban.

– Vigyázni kell, de szerintem én tavaly túleshettem a nyavalyán. Januárban és februárban több hétig kínzott egy erőteljes köhögéssel járó betegség.

Hasonlóak voltak a tüneteim, mint a jól ismert vírusnak, de felgyógyultam belőle – foglalta össze a járvánnyal kapcsolatos gondolatait.

Hogy mikor lesz a költözés? Bak Nándor jegyző hírportálunknak elmondta, hogy akár azonnal lehetne, ugyanakkor most, a járvány tombolásának csúcsán nem szerencsés zárt térbe küldeni a vásárlókat és az eladókat. Álláspontja szerint húsvét után, a lezárás feloldásával várható a költözés.

Molnár László árus is nagyon várja az új piac nyitását
Fotó: Barta Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!