galériával

2021.03.01. 16:53

Jelentős támogatást kapott a kecskeméti utánpótlássport

A Sportegyesületek Országos Szövetsége 94 millió forintos támogatásban részesíti a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.-t, a koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítésére, így az edzők fizetésének biztosítására, versenyeztetésre vagy sporteszközök beszerzésére.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke és Virág Lajos, a SOSZ ügyvezetője látogatott el hétfőn Kecskemétre, az Atlétikai Centrumba. A vendégeket Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és Fritz Ágnes, a Kecskeméti Sportiskola vezetője fogadta. A látogatás apropóját az adta, hogy – mint az Deutsch Tamás elmondta –

a kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.

Az igényeket a SOSZ mérte fel és a szövetség fogja folyósítani a támogatásokat február végéig.

A Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. 94 millió forintos támogatásban részesül. Ezt június 30-ig használhatják fel, fordíthatják például eszközbeszerzésre, munkabérre, sportegészségügyi kiadásokra, versenyeztetésre, edzőtáborokra, valamint létesítménybérlésre, vagyis mindenre, ami a szakmai munkát segíti.

Deutsch Tamás szerint a koronavírus által az elmúlt egy évben hozott „szörnyű számadatok és hétköznapok” felhívják a figyelmet, mennyire fontos mindent megtenni annak érdekében, hogy minél többen sportolhassanak. Kijelentette: a sport stratégiai ágazat, szerepe semmi mással nem pótolható az egészséges életmód kialakítása során, és akik tesznek az egészségükért, nagyobb védettséggel rendelkeznek a Covid-dal szemben is.

A SOSZ elnöke kitért arra is, hogy a járvány miatt rengeteg családnál gondot okoz a sportoló gyerekek tagdíjának befizetése, az elmaradó vagy elengedett tagdíjak pedig bevételkiesést jelentenek a sportegyesületeknek. A támogatással ezeket a problémákat szeretnék orvosolni, és azt is, hogy a sportegyesületek tovább tudják foglalkoztatni szakembereiket, legyen forrás a bérükre.

Az is kiemelt cél, hogy a tokiói olimpiai és paralimpiai játékokra készülő, vagy arra még kijutni igyekvő sportolóknak biztosítsák a hátteret.

Ivkovicné Béres Tímea nagy segítségnek nevezte a támogatást, segítő jobbnak, amely felhúzza őket a földről. Mint mondta, arra is büszkék, hogy a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. – melynél 1700 gyermek, fiatal sportol és 120 szakember dolgozik – a kiemelten támogatott egyesületek közé tartozik.

A sportvezető beszélt arról, hogy járványügyi intézkedések során bizonytalanná vált a társaság pénzügyi helyzete és szakmai munkája, pedig ezekben az időkben épphogy a sport lehet a gyerekek, fiatalok fő örömforrása, kapaszkodója, motivációja.

Kijelentette, a támogatás stabilitást és tervezhetőséget jelent számukra,

azt, hogy biztosan tudják magas színvonalon biztosítani a gyerekek sportolási lehetőségét, fizetni munkatársaiknak a munkabért, a szolgáltatóknak a díjakat, de a 94 millió jelentősen hozzájárul a versenyeztetés költségeinek finanszírozásához, és az elmaradt sporteszköz-beszerzéseket is pótolni lehet belőle.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is kiemelte, hogy most, amikor a költségvetésből kevesebb pénz marad a sportra, nagyon értékes egy ilyen támogatás. Egyben reményét fejezte ki, hogy tavasz végére-nyár elejére újra beindulhat a sportélet, és a szabadidő-sportolóknak is több lehetőségük lesz a mozgásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!