fejlesztés

2021.01.07. 17:30

Korszerű piacot alakítanak ki Kiskőrösön

Új piacot építenek Kiskőrösön – erről írt alá egy megállapodást kedden a városházán Domonyi László polgármester, Lakatos Gábor, a keceli Modus Vivendi Kft. cégvezetője és a Kiskőrösi Önkormányzat Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője, Schäffer Tamás András.

Barta Zsolt

Lakatos Gábor, Domonyi László és Schäffer Tamás András

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Barta Zsolt

A 14 ezres városban egy szombati piaci napon – ha azt ünnep követi – 1300–1500 ember is megfordulhat az árusok között. A jelenlegi piac nagyon szűk, bővítésre, korszerűsítésre szorul. Egy olyan árusítóközpont kiépítését határozta el a város vezetése, amely egy szuper-, esetleg egy hipermarket konkurenciája is lehet – mondta kérdésünkre Schäffer Tamás András cégvezető.

Ennek érdekében pályázott a város a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, sikerrel. A megvalósítás némileg hasonlít majd a kecskeméti nagypiac csarnokában kialakított térre, ahol a két oldalon kisebb boltok, míg középen a kistermelők árusítják a termékeiket. Akik nem férnek be, azok a csarnokon kívüli fedett részen szintén árulhatják majd a portékáikat.

Kiskőrösön a többlépcsős fejlesztés első fázisa keretében a mostani piaccal szembeni, egykori Julius Meinl bolt épületét alakítják át. Az ingatlanban a tervek szerint 14 üzlethelyiséget és 40 kistermelői elárusítóhelyet alakítanak ki. Majd egy másik ütem során az épület mögött pedig 70 külső elárusítóhely megépítését tervezik. Egy következő építési szakaszban pedig új, korszerű parkolót építenek a jelenlegi piac területén.

Az elképzelések szerint a hét hat-hét napján is nyitva tartana a kereskedelmi centrum. Itt a helyi és környékbeli termelők áruit lehet majd beszerezni. Egy olyan centrum alakul ki, ahol a teljes hétvégi bevásárlást meg lehet oldani – mondta Schäffer Tamás András.

A keddi vállalkozási szerződés aláírása után, január 18-án adják át a munkaterületet a Modus Vivendi Kft.-nek.

Lakatos Gábor, Domonyi László és Schäffer Tamás András
Fotó: Barta Zsolt / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!