Szabadszállás

2021.01.02. 20:00

Hamarosan befejezik a bölcsőde új épületszárnyának építését

Befejezéséhez közeledik a szabadszállási Tóth Erzsébet Óvodához tartozó bölcsőde új épületszárnyának építése. A szakemberek jelenleg a falak külső hőszigetelését végzik, illetve folyamatban van a helyiségek burkolása.

Gulyás Sándor

A szabadszállási új bölcsődeszárnyra hamarosan felkerülnek a külső díszítőelemek is

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A háromszáz négyzetméteres alapterületű bölcsődeszárny a Honvéd utcai óvoda elé épült. Az új létesítményben két új csoportszoba, kiszolgálóhelyiségek, dolgozói szoba, öltözők, vizesblokk, raktárak kaptak helyet. A két épület között belső játszóudvart is kialakítottak a szakemberek.

– A több mint 270 millió forintba kerülő beruházás költségét a Pénzügy- és a Belügyminisztérium pályázatain elnyert 95 százalékos pályázati forrás és az ötszázalékos önerő fedezte, amit az évi költségvetésünkből biztosítottunk. A pályázat közel 11 millió forint összegű eszközbeszerzést is magában foglal – ismertette a beruházás részleteit Darabos József polgármester.

A beruházás a terveknek megfelelően halad. Az épület műszaki átadását január végére tervezik. A háromcsoportos negyven férőhelyes intézményt jövő szeptemberben vehetik birtokba a gyermekek.

– A jelenlegi egycsoportos, 14 férőhelyes bölcsődében folyamatos a „várólista”. A bővítés után három csoportban negyven férőhely áll majd rendelkezésre, így biztosított lesz a településen a bölcsődés korú gyermekek ellátása. A bővítés hozzájárul a kisgyermekes családok helyben maradásának, illetve munkába állásának elősegítéséhez – hangsúlyozta a városvezető.

Az épület formájában és hangulatában is illeszkedni fog a korábban épült gömbölyded, narancssárga színű Tökház Ovihoz. A Mazsola és Tádé meséjén alapuló épület a tervező, Katkics Tamás munkáját dicséri, aki ezzel közönségdíjat nyert a Baumit Life Challenge 66 nemzetközi meghívásos építészeti gálán.

A szabadszállási új bölcsődeszárnyra hamarosan felkerülnek a külső díszítőelemek is
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!