beruházás

2021.01.19. 18:51

Felújítják a csávolyi orvosi rendelőt és az iskolát is

Több mint 220 millió forintból valósulnak meg fejlesztések a településen. Megújul az orvosi rendelő és az iskola, valamint óvodai fejlesztőszobát is kialakítanak, ezeket járta be pár nappal ezelőtt Csala Józsefné polgármester és Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

Márton Anna

Zsigó Róbert, Vedelek Norbert és Csala Józsefné

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Márton Anna

A Magyar Falu Programból több fejlesztés is létrejöhetett. Járdaépítésre nyert az önkormányzat támogatást, ötmillió forintot, amit rögtön elkezdenek, ha az időjárás megfelelő lesz.

– Tavaly az orvosi rendelő felújításának első ütemére 30 millió forintot nyert az önkormányzat, ebből megvalósították a nyílászárók cseréjét, az elektromos hálózatot is rendbe tették.

Ezzel kapcsolatban még további 65 millió forintot nyertek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból az orvosi rendelő további rendbe tételére, amely a védőnői szolgálatnak is helyet ad, azaz közel 100 millió forintból megújulhat teljesen az orvosi rendelő, ami rendkívül fontos az egészségügyi ellátás szempontjából – mondta el hírportálunknak Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

Az iskola felújítása is több pályázatból történik: a Magyar Falu Program keretében a csávolyi iskola épülete és a tornacsarnoka is megújul 57 millió forintból, illetve a Bajai Tankerület mint fenntartó még további 15 millió forintból felújította a vizesblokkokat, ami egy régóta elhúzódó probléma volt. Emellett mini bölcsődét is ki szeretnének alakítani a településen. Elkészült az óvodai fejlesztőszoba is 3,6 millió forintos, Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázat keretében.

– A folyamatban lévő fejlesztések és a befejezett fejlesztések több mint 220 millió forintból valósulnak meg Csávolyon. Azt gondolom, ez nagyon fontos, hogy megfelelő színvonalon tudják igénybe venni az egészségügyi szolgáltatásokat, az oktatást az itt élők. Nem is olyan régen, pontosan másfél évvel ezelőtt 560 millió forintból újult meg a Csávoly és Borota közötti útszakasz, ami egy szintén fontos fejlesztés volt. Az elmúlt és a jelenlegi időszakban folyamatosak a fejlesztések, többek között Csávolyon is – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

Zsigó Róbert, Vedelek Norbert és Csala Józsefné
Fotó: Márton Anna / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!