KarrierPONT

2020.10.05. 17:30

A munkához jutást segítette a program Kalocsán

Utolsó konferenciáját rendezte a pályázati támogatással működő Család- és KarrierPONT a Kalocsai Művelődési Központ kamaratermében, csütörtökön.

Gábor János

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A régió foglalkoztatóit, illetve HR-szakértőket felsorakoztató programban ezúttal uniós körkép, családbarát bank és megváltozott munkaképességűeket alkalmazó üzem mutatkozott be.

– Igyekeztünk a városban, illetve a környékén jellemző munkahelyeket bemutatni a sorozatban – foglalta össze Kapitány Alíz, a programot szervező Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. képviseletében. Az irodavezető hangsúlyozta: kis és nagy cégeket egyaránt meghívtak egy-egy előadásra, így járt náluk néhány fővel dolgozó nyelviskola, több tucat munkatárssal működő intézmény és százakat foglalkoztató gyár is. Úgy véli, jó képet lehetett alkotni arról, hogy a kalocsai régióban elsősorban milyen profilú cégek vannak, és ők hányféle munkakört kínálnak a maguk cégében. – Ez az utolsó ilyen rendezvényünk, és a jelen helyzetben nem volt könnyű kiválasztani az előadókat – idézte fel.

A Képben vagyunk címmel rendezett előadássorozat záró konferenciáján először az Europe Direct iroda tájékoztatóját lehetett meghallgatni: ebben elsősorban a következő uniós költségvetési ciklus várható munkapiaci lehetőségeit ismertették. Vázolta foglalkoztatási stratégiáit a Budapest Bank helyi fiókja is; őket azért hívták meg, mert két éve ez a pénzintézet nyerte el az Év Családbarát Foglalkoztatója címet. A programot az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. zárta: ez a cég hamarosan új üzemet nyit Kalocsa belvárosában, ahol megváltozott munkaképességű személyeket fog foglalkoztatni.

A rendezvények Kapitány Alíz szerint igazán eredményesek voltak, hiszen a program látogatói megismerhették a városban elérhető munkatípusokat, amelyekkel a legtöbben egészen addig nem foglalkoznak, amíg el nem kezdenek munkát keresni. A lehetőségek megismerésével mindenki el tudja magát helyezni a régió munkaerőpiacán, amelyről a legtöbben azt feltételezik, hogy kevés állást kínál, miközben a TDM eléjük tárta, hogy sokféle módon lehet dolgozni.

Tartanak még rendezvényeket

A kalocsai CSAK PONT közel kétszázmillió forintos, évek óta tartó projektje ezzel az eseménnyel még nem ért véget, hiszen a november 30-i zárásig még lesznek kisebb rendezvények és többnapos tréningek is. Azoknak, akik érdekesnek találják a témákat, a TDM Iroda – Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. Facebook-oldalát érdemes figyelni, majd regisztrálni a még megjelenő programokra.

Kapitány Alíz nyitotta meg a CSAK PONT utolsó konferenciáját
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!