találkozó

2020.06.27. 13:37

Vállalkozói délutánt tartottak a Kecskeméti Campuson

Főként exportképes vállalkozások képviselőit hívták meg arra a vállalkozói délutánra, amelyet péntek délután tartottak Kecskeméten, az egyetem új, Izsáki úti oktatási épületében, az önkormányzat és a gazdaságstratégiáért felelős államtitkárság szervezésében.

Hraskó István

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a találkozó résztvevőit

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Hraskó István

Köszöntőbeszédében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta: a válsághelyzet elmúltával nagyon fontos, hogy az állami és az önkormányzati szféra vezetői, valamint a vállalkozók megismerjék egymás céljait, és feltérképezzék azokat az együttműködési lehetőségeket, amelyek révén újra lendületet kaphat a gazdaság. Véleménye szerint az elmúlt hónapok nehéz időszaka nyomán mindenkinek el kell gondolkoznia a hogyan tovább kérdésén, át kell értékelnie tevékenységét.

Arra is kitért, hogy Kecskemét elmúlt tíz éve egy nagyon intenzív iparosítás jegyében telt, a fejlesztések, a befektetett tőke meghaladta az ezermilliárd forintot, hasonló nagyságrendet szeretne elérni a városvezetés az előttünk álló évtizedben is.

Szemereyné Pataki Klaudia kijelentette: a járvány alatt jól láthatóvá váltak a globalizáció hátrányai, teljesen leállt a gazdaság, „ezzel szemben felértékelődött a helyi tudás, a helyi értékek, erő, tapasztalat”, ezt pedig szem előtt kell tartania a városnak.

A fórumon részt vett dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár is, aki a gazdaságvédelmi akcióterv pontjairól tartott előadást. Beszédében kiemelte: a kereskedelmi és iparkamarák visszajelzéseiből az látható, hogy az Európai Unió és a térség átlagánál is jobban fog Magyarország kikerülni a koronavírus okozta gazdasági válságból. Az államtitkár egyébként országjárásba kezdett, ellátogat a kamarákhoz, hogy megkérdezze a vállalkozásokat, szerintük a kormány hogyan tud a legjobban hozzájárulni a gazdasági növekedéshez, a versenyképesség javulásához, a munkahelyek megőrzéséhez és új munkahelyek teremtéséhez. Az első állomás Kecskemét volt.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a találkozó résztvevőit
Fotó: Hraskó István / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!