kecskemét

2020.03.14. 07:00

Jótékonysági támogatást kaptak az iparkamarától

A jótékonysági kamarai bál bevételéből hétszáz-hétszázezer forintot vehetett át két szervezet képviselője csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházában.

Barta Zsolt

Gaál József, Bruncsák András és Csille Lajos

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Barta Zsolt

Gaál József megyei elnök Csille Lajosnak, az Autista Gyermekekért Egyesület vezetőségi tagjának és Bruncsák András festőművésznek, a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola képviselőjének adta át a fentebb említett összegeket. A kamarai vezető megemlítette, hogy a kétévente megrendezendő bál a gazdaság szereplőinek a találkozója, mely egyben jótékonysági rendezvény is. Nagyon sok olyan személy, cég is támogatja minden alkalommal a kamara céljait, amelyek nem vesznek részt a bálon.

Csille Lajos, az Autista Gyermekekért Egyesület képviselője elmondta, hogy a szervezet rengeteget tesz azért, hogy az autista gyermekekből olyan felnőttek váljanak, akik képesek beilleszkedni a társadalomba és alkalmasak a munkavégzésre. Gyakran küzdenek anyagi nehézségekkel, de segélykiáltásaikat mindig meghallotta valaki. Így történt ez most is, a hétszázezer forint a legjobb helyre került.

Sipos Zsolt megyei iparkamarai titkár erre reflektálva megjegyezte, hogy a jótékonysági bál kitűzött célja mindig az, hogy az ilyen gondokkal küzdő szerve­zeteknek nyújtsanak segítséget. Bruncsák András festőművész elmondta, hogy a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola huszonhat éve működik. Most hetven-nyolcvan diák tanul az iskola művésztanárainak keze alatt. Mint mondta, a szabadiskola nem azt jelenti, hogy a munka szabados, ők ugyanis meghatározott feltételek mellett folytatják az oktatást.

Gaál József, Bruncsák András és Csille Lajos
Fotó: Barta Zsolt / Petőfi Népe

Ennek eredményeként tavaly tizenöt növendék folytathatta a felsőoktatásban a tanulmányait, mondta a művésztanár. Megjegyezte továbbá, hogy bár ők tehetségeket nevelnek, a tanítás mellett ők is rengeteget kapnak a fiataloktól. A gyerekek, a tanítványok őket is folyamatosan nevelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!