Ifjú Gazdák

2020.03.13. 07:00

A generációváltásra való felkészülés a céljuk Szabadszálláson

Szabadszálláson tartotta alakuló ülését az Ifjú Gazdák Bács-Kiskun Megyei Gazdaköre a napokban.

Barta Zsolt

Jakab István tartott tájékoztatót a gazdagyűlésen

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Dome Foto

A fórumon 74 fiatal termelő egyhangú döntésével alakították meg a szervezetet, melynek célja a generációváltásra való felkészülés, a fiatalok szakmai munkába való bevonása, a tagok naprakész információval való ellátása. Az eseményen részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnöke. A politikus elmondta, hogy kiemelten számítanak a fiatalok tudására, lendületességére. Már több ehhez hasonló szervezet alakult meg az elmúlt évben és szeretnék, ha a közeljövőben minden megyében létrejönne.

Papp Zsolt György, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozatának országos elnöke felszólalásában hangsúlyozta: minden szükséges segítséget megadnak ahhoz, hogy a fiatalok érdekeit megfelelően tudják képviselni.

Gubán Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke elmondta, hogy szeretettel fogadják a megalakult gazdakört a tagszervezeteik sorában, és bízik a sikeres és eredményes közös munkában.

A jelen lévők Pecznyik Bélát választották elnöknek. Az új vezető bemutatkozásakor elmondta, hogy Páhin él, végzettségét tekintve agrármérnök, növényorvos. Gazdaságát tekintve kertészeti kultúrákat termeszt és Charolais szarvasmarha-tenyésztő, valamint hobbi szinten foglalkozik szőlészettel, borászattal. Az elnökség tagja lett Sebestyén-Szivós Erika (Szabadszállás), Vancsai Ferenc (Jakabszállás), Göbölyös Károly (Helvécia) és Farkas Endre László (Jánoshalma).

Jakab István tartott tájékoztatót a gazdagyűlésen
Fotó: Petőfi Népe

Az ülés végén dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke köszöntötték az újonnan megalakult gazdakört. Az esemény második felében a jelen levők agrárpolitikai aktualitásokról, a Vidékfejlesztési Programról, és az előttünk álló támogatási ciklusról hallhattak előadást, valamint a MAGOSZ szakmai titkára, Cseh Tibor András tett nemzetközi kitekintést az agráröröklés szabályozásáról – tájékoztatta hírportálunkat Sebestyén-Szivós Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!