alakuló ülés

2019.07.26. 16:30

Vállalkozói klubot alapítottak Kalocsán

Összefogtak és vállalkozói klubot hoztak létre a nagy kalocsai adófizetők.

Gábor János

Font Sándor pozitív példákat hozva biztatta a vállalkozókat

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Sziráki Szilárd, a járműfelépítményeket és acélszerkezeteket gyártó, kalocsai Budamobil cégvezetője, egyben a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke Markella Viktor bankfiók-igazgatóval egyeztetve ismerte fel a klub szükségességét, majd szorgalmazta annak létrehozását. Amint azt a júliusi alakuló ülésen tartott köszöntőjében felhozta, elsősorban azért szánták rá magukat a cselekvésre, mert „a helyi, környékbeli vállalkozók között nincsenek megteremtve az információáramlás feltételei”. Üdvözölte a szervezet létrehozását a találkozón szintén részt vevő Font Sándor országgyűlési képviselő és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

Font Sándor pozitív példákat hozva biztatta a vállalkozókat
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

– Fontosnak tartjuk, hogy a vállalkozói klub megfelelő és hiteles tájékoztatást kapjon Kalocsa város és a térség fejlesztéseiről – fogalmazott Sziráki, kiemelve például a Paks II. projekthez, valamint a Duna-­hídhoz kötődő pályázati kiírásokat, amelyeket az elsők közt szeretne megismerni a cégeket tömörítő közösség. – Bízom benne, hogy vállalkozásaink együttműködve, egymást támogatva, erősítve tudnak még hatékonyabbak lenni. Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának hozzánk – összegezte gondolatait.

– Kiskőrösön és Soltvadkerten a vállalkozói körök kisebb-nagyobb időközönként összejönnek és szinte informális tanácsadó testülete lettek a polgármesternek – hozott fel egy hasonló, pozitív példát a választókerületéből Font Sándor. A honatya kifejtette: lévén a helyi adókat fizető vállalkozásokat érintik a legkomolyabban a városi költségvetéssel kapcsolatos döntések, fontosak a rendszeres találkozók, köztük és a településvezetők között. Ezeken a tanácskozásokon arról is véleményt mondhatnak például, hogy az adott város mire költse el az adóforintjaikat.

– Ma Magyarországon, a legjobban menő városokban csökken a helyi adók szintje. Akár Győrben, de nem kell messzire menni, Kecskeméten is – érvelt a helyi vállalkozások közös érdekképviselete mellett Parragh László. – A helyi adó meghatározó költségeleme egy vállalkozás életének. Én mélyen hiszek abban, hogy a gazdaságot csak a gazdasági szereplők együttműködése tudja előre mozdítani – biztatta szorosabb összefogásra a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!