Hamarabb szabadulhat

2023.08.17. 16:31

Aurelio feltételesen szabadlábra kerülhetne

2022 februárban vonult be a börtönbe a ValóVilág egykori győztese. Kábítószer-fogyasztásért és emberrablásért 3 év 5 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, ám úgy tűnk hamarabb szabadulhat.

Baon.hu

Aurelio

Fotó: Máté Krisztián / Ripost

A bajai celeb ügyében 2021 novemberben hozott ítéletet a bíróság, másodfokon a Szegedi Ítélőtábla kimondta, hogy az ítélet jogerős. Aureliot 3 év 5 hónapot börtönre ítélték. 

VV Aurelio a bíróságon
Fotó: Zsámbóki Dóra / archív-felvétel

Mint arról korábban beszámoltunk, a börtönbevonulás előtt egy egyórás élő videóban búcsúzott a rajongóitól a bajai celeb.

Aurelio a börtönben tudta meg, hogy valamikor tavaly év végén gyermeke született, miután egy féktelen házibuli után lefeküdt egy bajai lánnyal. A híresség a Tények Plusznak adott exkluzív interjújában elismerte az apaságot, ami sok tekintetben írta át számára a szabadulás utáni forgatókönyveket. Barátnője, a szintén Baján élő Edit ugyanis szakított vele, vagyis nem várja már Aureliót. Erről az egykori szerelmesek egyik közeli ismerőse beszélt.

Aurelio hét hónapi börtön után exkluzív interjút adott a Tények Plusz kamerája előtt. Elmondta, milyen volt az első néhány hét a rácsok mögött és, hogy megbánta a tettét.

A napokban rengeteg hír kezdett el terjedni Aurelio feltételes szabadságra bocsátásával kapcsolatban – ezek tisztázása érdekében megkereste a Hot! magazin dr. Galgóczi Zoltánt, Aurelio ügyvédjét, aki elmagyarázta, hogy milyen tényezők alapján kaphat valaki kedvezményeket.

– A feltételes szabadságra bocsátás olyan kedvezmény, ami lehetővé teszi, hogy a tényleges fogva tartás ideje az ítéletben kiszabott büntetés tartamánál rövidebb legyen. Az idő lerövidítése törvényben rögzített lehetőség, amely bizonyos feltételek megléte esetén alkalmazható. Büntetés-végrehajtási bíró vizsgálja ezen feltételek fennállását és indokoltságát. A sok szempont közül kiemelendő az elítélt büntetés-végrehajtás alatt tanúsított magatartása, illetőleg a törvénytisztelő életmódra való készsége – írja a borsonline a Hot! magazin nyomán.

Az ügyvéd hozzátette: a döntési folyamatban meghatározó szerepet játszik a büntetés-végrehajtási intézet véleménye.

Aurelio a második büntetését kezdi meg

Mint írják, nemrég megszületett a büntetés-végrehajtási bíró döntése, miszerint Aurelio teljesítette a törvényi feltételeket, ezáltal megkapja a kedvezményeit.

Így az emberrablásért kiszabott büntetése kétharmad részének letöltésével idén augusztus 17-től lehetővé tette számára a feltételes szabadságra bocsátást. Tekintve viszont, hogy ezt a bűncselekményt a saját fogyasztására szánt csekély mennyiségű kábítószer birtoklása miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, ezért az emiatt kiszabott 1 év 2 hónap börtönbüntetés végrehajtását teszi most foganatba a büntetés-végrehajtási intézet. Aurelio tehát még nem szabadul, hanem a második büntetését kezdi meg – árulta el a hírt dr. Galgóczi Zoltán, aki kiemelte, hogy a védence mindent megtesz azért, hogy jó útra térjen. – Aurelio a börtönben részt vett egy önkéntes drogterápián annak ellenére, hogy a lebukása, vagyis 2015. november óta nem fogyasztott kábítószert.

Az ügyvéd elárulta, hogy természetesen ez utóbbi büntetés végrehajtása során is van lehetőség a tartam rövidítésére, amelynek a feltételei változatlanok.

– Az említett drogterápiás részvétel jelzi azt, hogy Aurelio már nyolc éve nem fogyasztott kábítószert 

– mondta az ügyvéd, aki fontosnak tartja azt a szempontot is, hogy Aurelio kettős állampolgárként nem élt azzal a lehetőséggel, hogy Svájcban töltse le a büntetését.

Hiányzik Aurelionak a családja

Aurelio elmondta, hogy a leckét egy életre megtanulta az elmúlt hónapokban, a vizsgán nem kellett puskáznia, amikor a büntetés-végrehajtási bírónő kikérdezte annak érdekében, hogy lássa megérdemli-e a szabadságot. A döntése erőt adott neki, ami átviszi a mélypontokon, hiszen nagyon hiányoznak neki a szerettei.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!