Megújuló csomópont

2022.03.26. 12:41

Világhírű brit építésziroda nyerte az új Nyugati pályaudvar tervpályázatát (videó)

„Világhírű brit építésziroda, a Grimshaw Architects nyerte az új Nyugati pályaudvar tervpályázatát! London, Melbourne, Los Angeles, New York pályaudvarait, metróállomásait is ők tervezték, sok más munka mellett" – írta Facebook-oldalán Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Az államtitkár azt írta, hogy

„EGY 21. SZÁZADI, HÁROMSZINTES, RÉSZBEN FÖLD ALÁ SÜLLYESZTETT, MODERN PÁLYAUDVARKÉNT TERVEZZÜK ÚJJÁ A NYUGATI PÁLYAUDVART."

Az új terv tiszteli a múltat, Budapest építészeti örökségét, és jól illeszkedik a környező városrész szövetébe, írta Fürjes Balázs, aki képeket is megosztott a tervekről.

Az Eiffel-csarnok mögött a felszínen egy új vasúti csarnok, a föld alatt 6 vágányos mélyállomás épül, így a pályaudvar jóval több vonatot tud fogadni, részletezte az államtitkár.

A BELVÁROS BEZÖLDÜL: A NYUGATI KÖRNYEZETÉBEN EGY ZÖLD, PARKOSÍTOTT, ÁTJÁRHATÓ ÚJ VÁROSRÉSZ SZÜLETIK"

– emelte ki Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár legfrissebb Facebook-posztjában.

A nyertes pályaműről kisfilm is készült: 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában