Aljasság

2022.03.10. 17:05

Keselyűk vadásznak a határon átjutott ukrán nőkre

Megpróbálják kihasználni a stricik a menekülő nők kiszolgáltatott helyzetét.

Azt hittük a háborús helyzet kapcsán megjelentek az adományokkal visszaélő csalók, hogy ennél már nincs lejjebb. Tévedtünk. Kiderült, van rosszabb annál, aki az ételt és a takarót lenyúlja a menekültek elől.

A Ripost megtudta: aljas módon megpróbálják kihasználják a helyzetet a futtatók, és a háború elől sokszor pénz nélkül menekülő lányokat igyekeznek becserkészni a határon, majd prostiként futtatni.

Mindig a legelesettebbeket használják ki a stricik, így most a traumatizált ukrán nők, főleg a fiatalok, akik pénz nélkül érkeztek, vannak fokozottan kitéve a veszélynek. Ráadásul nem érkezett velük olyan férfi, aki megvédhetné őket, és ezt tudják jól a futtatók.

Másokra uzsorakamatot próbálnak rábeszélni. A jelenségre az egyik segítő csoportban figyelmeztették az embereket.

Fotó: Ripost/Bánkúti Sándor

Ne menjenek el akárkivel! A lányok ne vállaljanak kedves, gazdagnak tűnő férfiak felajánlására munkát és szállást se fogadjanak el! A stricik megjelentek a határon és nagy a veszély! A kizsákmányolás minden munkaterületen veszélyezteti a sérülékeny csoportokat!

– szól a figyelmeztetés.

Ugyanakkor több olyan esetről is beszámoltak, hogy a felajánlott szállásért szexuális szolgáltatást szeretet volna kapni a felajánló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában