Gazdaság

2010.02.16. 19:31

Jó célra költött milliók

Melegítőkonyhával és járművel gyarapodtak.

Kubatovics Tamás

Szinte gyermeki örömmel vették birtokba, vizsgálgatták a napokban a település legújabb szerzeményeit a község elöljárói. Az iskolában ülésezett a képviselő-testület, ahol egy fontos beruházást fejeztek be. Ennek köszönhetően a diákoknak nem kell kilépniük az épületből, amikor enni indulnak. Egy volt tanteremből alakították ki a melegítőkonyhát és a 48 személyes étkezőt, ahol elfogyaszthatják a Bátmonostorról érkező menüt. A pályázaton elnyert 4,5 millió forinthoz 2,7-et tett hozzá a települési kassza, a beruházáson túli költséget a bútorzat megvásárlása jelentette, az építkezés során a helyi kivitelező mellett a közcélú foglalkoztatottak is komoly munkát végeztek.

A konyhamustrával nem ért véget az ünnep. Egy frissen vásárolt, piros kisbusz okozott újabb örömperceket. Ebben a német kisebbségi önkormányzat is részes volt, hiszen a német szövetségi belügyminisztériumhoz benyújtott pályázatuk nyert hatmillió forintos támogatást. Ehhez másfél milliót tett, valamint az üzemeltetési költséget vállalta fel a települési önkormányzat, így a korábbi járgány helyett egy új szolgálja a vaskútiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!