Katar 2022

2022.11.23. 21:55

Hiába volt fölényben Kanada, Batshuayit góljával nyert Belgium

Az F-csoport második mérkőzésével zárult a világbajnokság negyedik napja.

Baon.hu

Courtois védett

Forrás: AFP

Bátran kezdett Kanada, ugyan Batshuayi lövését védenie kellett Milan Borjannak, rögtön letámadták a belga válogatottat. A 7. percben Alphonso Daviest találta meg egy beadás, Carrascónak kellett mentenie előle. A szöglet után Buchanan tudott lőni 15-ről, de Courtois megfogta a megpattanó labdát. A 10. percben büntetőhöz jutott Kanada, de Courtois eltalálta az irányt és kivédte Daviest tizenegyesét. A 16. percben Hoilett lövése ment el keresztbe. A 23. percben villámgyorsan támadtak a belgák, Eden Hazard fordult le a labdával, de az ötösön Batshuayi lövésébe tudott belenyúlni a kanadai védelem. A 26. percben Davies tálalt Hutchinson elé, de lecsúszott a labda a lábáról. Négy perccel később ismét Kanada került lövőhelyzetbe, Davies lövése azonban megpattant, amit Courtois fogott. A túloldalon Batshuayit szerelte Hutchinson. A félidő hajrájában jól ugratták ki Batshuayit, aki kilőtte a bal alsó sarkot, megszerezve a vezetést a belga válogatottnak (1-0). A hosszabbításban még Kanada próbálkozott, előbb David elől vágta ki a labdát a belga védő, majd egy perccel később Buchanan maradt le centikkel egy újabb centerezésről.

A második játszma elején Estaquio ad kötényt De Bruyne-nek, de a beadást már Jonathan David a kapu mellé fejelte. A 65. percig nem volt jelentős helyzete egyik csapatnak sem, ekkor Onana lódult meg, de a tizenhatosra belépve egy kanadai szerelte, majd fél perccel később De Bruyne passzát fülelték le a kanadai védők Batshuayi elől. Két perccel később ismét Batshuayi elől tisztáztak. A 79. percben egy remek beadást követően biccentett a kapu irányába Larin, de Courtois fogta a labdát. A hajrában De Bruyne próbálkozott, előbb egy beadását fejelték ki, majd 17 méterről lőtt fölé. A hajrában szöglethez jutott Kanada, de erősre sikerült a beadás. Végül Batshuayi első félidős találatával nyerte meg a mérkőzést Belgium.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!