Online piactér

2018.05.12. 14:16

Új magyar internetes felület segíti a diákok alkalmi munkavállalását

A Click for Work nevű startup online piacteret működtet, ahol a megrendelők által feltöltött, szakértelmet nem igénylő, gyorsan elvégezhető alkalmi munkákra jelentkezhetnek a 16. életévüket betöltött diákok - közölte a cég.

A startup közvetítőfelületet működtet, ahol a megrendelők és a diákok igényei találkozhatnak. A regisztráció után a diákoknak érvényes diákigazolványukat is fel kell tölteniük, ennek hiányában itt nem vállalhatnak munkát. A honlapra már több mint 300 tanuló regisztrált.

A munkaadó – magánszemély vagy cég – kiválasztja az igényelt munka kategóriáját, és az erre jelentkező diákok közül a megrendelő választja ki, hogy kivel szeretne együtt dolgozni.

A feladat teljesítésére szerződéses jogviszony alakul ki a diákok és a megrendelők között, a diákok javadalmazása a szerződésben foglaltak szerint történik, a Click for Work csupán minimálórabért szabott meg az egyes kategóriáknál, így aki a házimunka témakörében meghirdetett állásra jelentkezik, annak órabére nem lehet kevesebb 2500 forintnál. A bevásárlás és a vegyes kategóriába feltöltött állásoknál az óránkénti minimum órabér 2000 forint, míg a kerti munkáknál 1000 forint.

A szolgáltatás egyelőre csak a fővárosban érhető el, de a tervek között szerepel, hogy az ország más városaiban is megjelenik. A bővítéshez és a szükséges fejlesztésekhez, mint például az online fizetési rendszer kiépítése, a startup még befektetőket keres – olvasható a társaság közleményében.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!