Vélemény

2010.01.14. 20:26

Kettőt fizet, egyet kap

Rájár a rúd mostanság az autósokra, nem árt, ha mindig kéznél tartják a pénztárcájukat.

Galambos Sándor

Először lenyomták a torkukon az objektív felelősség békáját, aztán megszorozták a szabálysértési bírság kiszabható összegét tízzel, most pedig itt van az új év.

Azon még csak nevettek, hogy ezentúl szemből is jöhet egy biciklis az egyirányú utcában. Aztán az első benzinkútnál az arcukra fagyott a mosoly, három nap múlva pedig már a tankolástól is elment a kedvük. Az öreg, sokat tapasztalt országúti medvék közben hiába mondogatták, hogy lesz ez még rosszabb is, senki nem akarta elhinni.

Tessék, nekik lett igazuk! A statisztikák szerint az országban 350 ezer autó tulajdonosáról lehet lehúzni még egy bőrt.

Ez pedig bőrönként minimum 17 ezer forint. Ügyes. Egyik ismerősöm bevallotta: ha egy bezárt sötét szobából csak akkor engednék ki, ha valami hasonlót kitalál, élete végéig bent kuksolna.

Most azok faragtak rá nagyon, akik négy évvel ezelőtt hagyták magukat rábeszélni egy új autóra. Hivatalos kereskedőtől vették a kocsit, elvileg nem lehetett lopott. Ennek ellenére mégis ki kellett fizetniük az eredetiségvizsgálat árát. Aztán ugyanezért most megint fizethetnek. Azért, mert annak idején elrontott valaki valamit. A nyilvántartás körül volt valami rendetlenség. A fél országot megbüntetik, mert valaki hibázott. Pedig csak azt kellene megráncigálni, aki a könnyen hamisítható forgalmit kitalálta. Meg a főnökét, aki engedélyezte.

Az eredetiség nyilvántartása körül most végre rend lesz. A következő rendcsinálás mennyibe fog kerülni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!