Akarsz-e játszani?

Márton Anna

A jó ötletek gyakran akkor jönnek, amikor legkevésbé várjuk őket, például játék vagy pihenés közben. Amikor elengedjük az aggodalmat és lazítunk, az elménk nyitottabbá válik az új ötletek fogadására. A játék és a pihenés során csökken az aggodalom és a stressz szintje, így az agyunk képes kreatívan működni. Egy jó kihívás, például egy játék serkentheti az agyunkat, hogy új megoldásokat találjon a problémákra.

jegyzet, játék, ötlet
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

Az elménknek szüksége van időre és térre ahhoz, hogy feldolgozhassa a nap során szerzett információkat és ötleteket. A pihenés vagy a játék lehetőséget ad arra, hogy az elménk szabadon kalandozzon és új kapcsolatokat teremtsen.

Az ötletek gyakran akkor jönnek, amikor a figyelmünk nem közvetlenül az adott problémára irányul. A játék és a pihenés katalizátorként szolgálhat az új gondolatok és ötletek számára. Az életünkben a játékra és a pihenésre fordított idő valójában befektetés lehet a kreativitásunkba és az ötletgazdagságunkba. A játék és a pihenés segíthetnek feloldani az elménket, így könnyebben megoldhatjuk az elakadásokat és új utakat találhatunk.

Az életünkben az egyensúly fontos a játék, a pihenés és a munka között annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassuk a kreatív potenciálunkat.

A játék és a pihenés alkalmas időt biztosítanak arra, hogy megújítsuk energiánkat és friss gondolatokkal töltsük fel az elménket. Az életünkben a játékra és a pihenésre fordított idő segíthet fenntartani az inspirációt és a motivációt. Kedves olvasó, mikor játszottál utoljára? Úgy vélem, fontos tudatosan időt szánni a játékra és a pihenésre, hogy megtapasztaljuk az ötletek és az inspiráció folyamatos áramlását az életünkben. Kosztolányi is megírta: „Akarsz-e játszani (…) Akarsz-e élni, élni mindörökkön, játékban élni, mely valóra vált?”