Vágyaink

Márton Anna

Azt mondják, egy egészséges embernek rengeteg vágya van, de egy beteg embernek csupán egy. Hamar megtanultam, hogy ha kívánni kell, mindig az egészséggel kezdjem a sort. Anélkül valóban semminek nincs értelme. Mégis a legtöbben itt vagyunk, egészségesen, és annyi be nem teljesült vágyunk van, amik miatt talán nem is érezzük jól magunkat, holott a legnagyobb vágyunk, az egészségünk jól szolgál.

A testi után a lelki egészségre gondolok. Ha rendben van a testem, tudok lélegezni és sétálni, terelhetem a figyelmem a lelkem hogylétére. S minthogy minden bentről indul, valójában a testi egészségem is itt kezdődik. Ha pedig a testem épp gyógyulásra szorul, sejthetem, hogy valójában a lélek az, aki hamarabb gyengélkedett. Sokféle szó van itt most, de higgye el, kedves Olvasó, minden egy irányba mutat. Befelé. Rend a lelke mindennek. Bent a lelke mindennek. Ha bent rend van, rend lesz mindenhol körülöttem. A benti rendért pedig én felelek. Mint egy kis kert, úgy képzelem most, amit gondozni kell. Öntözni azokat a gondolatokat, érzéseket, amelyekről azt érzem, erőt adnak, élettel töltenek fel. A kertészek türelmes emberek. Tudják, hogyha elültetnek valamit, naponta újra és újra meg kell azt locsolni, metszeni, figyelni rá. Nem várják el, hogy a tegnap elültetett mag mára termést ad. Így van ez velünk is és a vágyakkal is. Hiszem, hogy lehetnek vágyaink, amik nem azért vannak, hogy elengedjük őket, hanem, hogy igenis valóságunkká lehessenek. Azonban mindenről mi gondoskodunk. A minden pedig csak annyit jelent, hogy erősítem a belsőmet, élettel töltöm fel magamat és a lelkemet. A lelkem pedig meghálálja és energiával tölti fel a testemet. A körülményeket pedig csupán ezek befolyásolják. Én magamhoz vonzom azt, amivel elmémben eggyé válok.

A hosszú hétvége után azonban mégis a sok vágy előtt az első vággyal kívánok eggyé válni, és erre hívom a kedves Olvasót is. Váljunk eggyé az egészség gondolatával, annak érzésével, a testi és lelki egység, egész-ség, teljesség élményével. Ott nyugalom van, aggódásmentesség és tökéletes időzítés. Ez most a pihenés és az elültetett magvakról való gondoskodás ideje. Bent.