Vélem-én

2010.02.17. 21:12

Stukker egyszerűbben, mint gondolnánk

Kiröhögöm, ha valaki egy évvel ezelőtt azt állítja nekem, hogy kis hazánkban pihekönnyű „háztáji" lőfegyverhez jutni.

A. Tóth Sándor

Pedig az. Én, naív polgár azt hittem, hogy pisztolyuk törvényesen csak azoknak lehet, akiknek a munkája ezt megköveteli. Hát nem így van! A tavaly novemberi pécsi egyetemi lövöldözés alkalmából – egy halott, három sebesült – vált ez a tény számomra ismertté.

A múlt héten a fővárosban kaptak el egy 22 éves „cowboy"-t. Szintén egyetemista. Ő 22 ember kivégzésére készült, mert mint elmondta: ennyi rossz éve volt. Tettének nem vágott neki hebehurgya módon: előbb tanulmányozta az Európában és az USA-ban gyakori iskolai vérengzéseket. Belépett egy klubba, ahol a pontlövészetet gyakorolta.

Aztán vásárolt egy 9 milliméteres Parabellumot, amelyet alkalmasnak vélt a 22 ember lelövésére az egyetemen vagy valamelyik plázában, ahol ugyancsak bőven találni célpontot. Szerencsére elmebaja kibontakozását megelőzték a rendőrök.

Megáll az ész... Bárki tarthat gyilkolásra alkalmas fegyvert, aki nem akad fönn az illetékes hatóság szűrőjén?! Azt tudom, hogy a vadászoknak vizsgázniuk kell. Viszont a „sportolók" történetéből arra lehet következtetni, hogy a szűrő lyukain elmebajosok is átcsúszhatnak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!