Ismét nagy sikert aratott a korcsolyapálya

Zoli bácsival készítettünk riportot a már több év óta működő korcsolyapályáról:

Bibó Boglárka, 7.o.

Riporter: Mióta működik a pálya?
Zoli bácsi: Több, mit négy évtizede. Még Vécsy Gyuri bácsi igazgatósága idején kezdődött, amit Szappanos Berci bácsi iskolánk igazgatója 20 évig nagy szeretettel gondozott.

Riporter: Mikor rendezik meg a karnevált?
Zoli bácsi: A jégpálya üzemeltetése közel esik a farsangi időszakkal, tudtommal Berci bácsi találta ki és azóta is a gyermekek nagy kedvvel vesznek részt a karneválon. 18 éve amióta ebben az iskolában tanítok számos jobbnál-jobb jelmezzel találkoztam. Minden évben meglep néhány gyerek kreativitása ezen a téren.

Riporter: Mi szerint választják ki a díjjal jutalmazott gyerekeket?
Zoli bácsi: A tantestületből szoktuk kiválasztani azokat a tanárokat, tanítókat akik, mint zsűritagok dönthetnek. A zsűritagokhoz közelebb álló ötletek és jelmezek kapnak magasabb pontszámot, melyet összesítve megkapjuk a győzteseket és a további helyezetteket.

Riporter: Az időjárás nagyon befolyásolja azt, hogy mikor kezdődhet, és mikor végződhet a korizás. Például tavaly is elmaradt ez a téli mulatság.
Zoli bácsi: Amióta ebben az iskolában dolgozom csak tavaly fordult elő először, hogy az időjárás tréfájaként nem tudtunk jégpályát készíteni, ezért aztán a karnevál is elmaradt, az idén reméljük, hogy még meg tudjuk rendezni.

Riporter: Hogyan történik pontosan a pálya létrehozása?
Zoli bácsi: Amikor tartósan hidegre fordul az idő az iskola karbantartói elkezdik az udvart felönteni vízzel ami 3 nap alatt kiváló minőségű jégpályává válik.

Riporter: Mennyire látogatott a pálya hétvégén illetve a hétköznapokon?
Zoli bácsi: A tanítási napokon minden testnevelés órán minimum két héten keresztül a jégpályán zajlik a korcsolyázással. Délutánonként és hétvégéken megnyitjuk a város sportszerető polgárai előtt is. Szombat és vasárnap 9-12-ig illetve 13-18 óráig lehetőség van ennek a sportágnak a művelésére is.

A cikk megírása óta sajnos elolvadt a jég, így a jégkarnevált idén sem tudtuk megtartani. De talán jövőre…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!