Sport Bács-Kiskun

2014.09.29. 06:53

Nincsenek már vizes vödrök

Felújították a kecskeméti Mátyás-iskola tornacsarnokát.

Borbély Károly

„Emlékszem, mikor az edzéseken és mérkőzéseken a gyerekek a vizes vödröket kerülgették és néha testi épségüket is veszélyeztetve csúszkáltak a linóleum borítású pályán, vagy a cserepadon ülve a nyakukba csöpögött az esővíz. A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatának és a városi összefogásnak köszönhetően ezek az áldatlan állapotok most egycsapásra megszűntek. A közel 45 millió forint összköltségű beruházás új ablaksort, parkettás pályát, szigetelt tetőt, kifestett folyosót és öltözőket jelent. 
Az akadémia nevében köszönetet mondok a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, akik a lehetőséget biztosították, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának, akik az önerőt finanszírozták, TAO támogatóinknak, akik társasági adójukat ilyen nemes célra szánták.  Külön köszönetet mondok a kivitelező cégnek, mert mindent megtett, hogy az épület felújítása legjobb és az igényeknek megfelelő legyen. Remélem, hogy a  most átadásra kerülő tornacsarnok sok örömöt jelent majd a mai és a jövőbeni  kis kosárlabdázóknak és az iskola tanulóinak egyaránt, javítva sportolási körülményeiket. Legyünk büszkék rá,  használjuk rendeltetésének megfelelően és  becsüljük meg!” – mondta Ivkovicsné Béres Tímea, a Mercedes-KA vezetője péntek délután a kecskeméti Mátyás Király Általános Iskola felújított tornacsarnokának átadóján. 

Hamarosan újabb beszédet mondhat a női kosárlabdázás elmúlt húsz évének egyik meghatározó személyisége. A Mercedes-KA sportfejlesztési pályázatának és az önkormányzati önrésznek köszönhetően ugyanis a Móra Ferenc Általános Iskolában, a Bolyai János Gimnáziumban és a Mathiász János Általános Iskolában is újjávarázsolt tornacsarnokot adnak át a héten.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A közel 45 millió forint összköltségű beruházás új ablaksort, parkettás pályát, szigetelt tetőt, kifestett folyosót és öltözőket jelent
[/caption]

Ezek is érdekelhetik