Sport Bács-Kiskun

2009.05.30. 14:13

Már példát mutatnak a barátnőiknek is

A Petőfi Népe és a FormaZona sportközpont közös fogyókúra programjának hat résztvevője rendületlenül edz. Az akció negyedik hetében bátran kijelenhetjük: a hölgyek szembetűnő változáson mentek át: mosolyognak, fittek és elszántak.

Sebestyén Hajnalka

A hat hölgy közül Molnárné Márti a csapat húzóereje. – Egy mindenkiért, mindenki egyért! – kiáltott fel már az első találkozás végén, és kérte a lányokat, hogy rakják össze kezüket, ezzel is jelezve: tartsanak ki végig, segítsék egymást. Azóta is szemlátomást ő az akire bármikor támaszkodhatnak a lányok, jó kedve, vidám humora a legnehezebb edzés napokon is átlendíti a csapatot.

– A Petőfi Népében olvastam a felhívást, nem kellett sokáig gondolkodnom, tudtam ez nekem való – mesélte Márti. – Többféle fogyókúrán túl vagyok már, de eddig egy sem járt tartós eredménnyel. Most úgy érzem, és bízom is benne a FormaZona segítségével végre sikert érek el. Lassan olyan mint egy narkotikum, ha nem jöhetek edzésre, szinte fáj. Imádom! A spinning és a gyaloglógép a mindenem.
Mártiért sokan szurkolnak, férje és családja mellett munkatársai.

Mondhatnánk úgy is a fél kecskeméti rendőrség, hiszen Márti hosszú ideje a kapitányság munkatársa a gazdaságvédelmi osztályon. – Amióta szerepeltem az az újságban, többen fel is hívtak ismerőseim közül, és gratuláltak. Sőt ami nagyon jól esett, az egyik zsírégető edzés után odajött hozzám egy kedves ismeretlen hölgy, és azt mondta: Hajrá csajok!, majd gratulált kitartásunkért.

A hathetes program elején Márti 86 kiló volt, hosszú távon szeretné elérni a bÛvös 70-est. Addig azonban még van mit dolgoznia. – Az már biztos, hogy a hat hét után is jövünk a csajokkal, sőt a kollegáim közül is többen jelezték, velünk tartanak!

A csapat tagja dr. Feketéné Pataky Ilona is. Egy ismerőse révén olvasta a Petőfi Népében a játékra szóló felhívást, nem sokáig gondolkozott, jelentkezett. A program elején 72 kilóról indult, a 60 kilót szeretné elérni. Ilonától megtudtuk, hogy kedvence a futógép, és az evezőpad, de kedveli Krisztina vezetésével a csoportos gyakorlatokat akár a szabadban, akár a teremben. Hogy ilyen eredménnyel?

– Egyre többen mondják, látszik, hogy fogyok – mondta boldogan. – Negyedik hete járunk, túl vagyunk az első izomlázakon, bár egy-egy hasizom erősítő gyakorlatnál még szükség van a lányok biztatására. Sokat jelent, hogy csapatban dolgozunk, így jobban kitartunk. Drukkolunk egymásnak. Az előírt másfél órás edzések után is gyakran maradunk még, tornázunk, majd végül ha úgy alakul a szaunában feltöltődünk. Biztos vagyok benne, hogy ha letelik a hat hét: mind a hatan ugyanúgy járunk majd edzeni. Egy teljesen új életvitellel ajándékoz meg mindenkit, aki a mozgás mellett dönt. A program részeként az étrendemet is átalakítottam: sok zöldség, gyümölcs, kevés szénhidrát. Sőt elárulhatom: baráti körömben példát is mutatok, az egyik barátnőm hamarosan elkísér az edzőterembe, és a ő is FormaZonás lesz! – tette hozzá végezetül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!