Hirdetés

2024.01.08. 12:21

Szállítói és fuvarozói álláslehetőségek Hatvanban

A szállítói és fuvarozói állások betöltőire országszerte nagy szükség van az áruforgalom biztonságos és hatékony lebonyolítása érdekében. Természetesen nem jelent kivételt ez alól Hatvan és környéke sem, ahol szintén keresik a vállalatok az ilyen jellegű munkakörben helytállni képes dolgozókat. Következzen néhány példa a régióban előforduló álláslehetőségekre!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Áruterítő, áruszállító

A szállítás, fuvarozás álláskategória alatt az egyik leggyakrabban előforduló lehetőségnek az áruszállítói munkakör számít. Így van ez a HatvanAllas.hu esetében is, amelynek kínálatában több alkalommal is volt már példa a munkakör megjelenésére: https://hatvanallas.hu/allasok/szallitas-fuvarozas.

Az áruterítők több fontos feladatot is ellátnak, munkakörük nem csupán magából a kiszállításból áll. Rendszerint részt vesznek a raktári munkában, valamint segítik a gépjárműre történő fel- és lepakolást is. Emellett a kiszállítások alkalmával különböző adminisztrációs és dokumentumkezelési kötelességeik is vannak: aláíratják a szállítóleveleket és más fuvarozói papírokat, vezetik a fuvarleveleket. Sőt, sok esetben a fizettetést ugyancsak az áruszállítók bonyolítják le.

Mindemellett rendszeresen kapcsolatot tartanak a megbízóikkal és az ügyfelekkel egyaránt, amelynek során egyeztetik a kiszállítások idejét és módját. Nem utolsósorban pedig gondoskodniuk kell a munkaeszközük, vagyis a gépjárművük tisztaságáról és karbantartásáról.

Futár

Hatvan és környéke vonatkozásában a különböző futár állások sem ritkák. Ezek egyik példája a csomagfutár munkakör, amely egy meglehetősen pörgős és dinamikus hétköznapokkal járó pozíció. A csomagfutárok a napjukat általában az adott cég depójában kezdik, ahol átveszik a csomagokat és bepakolják a gépjárműveikbe. Ezt követően megtervezik az útvonalaikat, illetve egyeztetnek a kiszállítások címzettjeivel.

Ezután túra-szerűen teljesítik a kiszállításokat, illetve lebonyolítják a fizettetéseket, ha az szükséges. Munkájuk során ők is elvégzik a szállítási dokumentumokkal kapcsolatos adminisztratív teendőiket, továbbá kezelik a számlákat és egyéb szállítási igazolásokat. A szállítások alkalmával több váratlan nehézség is adódhat (pl. címzési hiba, forgalmi dugó stb.), amelyek kezelése szintén a futár feladata. Ahogy feladata bizonyos ügyfélkapcsolati teendők ellátása is, beleértve például az ügyfelekkel való kommunikációt és a tájékoztatásukat.

Tehergépjármű vezető

Tehergépjármű pozíció betöltésére ugyancsak adódhat lehetőség a hatvani és a környékbeli vállalatoknál. A feladatkör ez esetben is áruszállítói tevékenységekből tevődik össze, azonban a gépjármű típusából adódóan az ilyen állások kapcsán más követelményekkel kell számolni.

Amíg ugyanis az áruterítői és futár munkakörök jellemzően B kategóriás vezetői engedély birtokában is betölthetőek, addig a tehergépjármű vezető pozíciókhoz többek között C+E kategóriás jogosítvány, GKI kártya és digitális tachográf kártya (sofőrkártya) is szükséges. Jellemző továbbá, hogy ezen pozíciók olykor nem csak belföldi, hanem nemzetközi fuvarozói tevékenységeket is magukban foglalnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában