Hirdetés

2023.11.03. 13:41

Több mint félmilliárdos beruházás valósult meg Baján

A Bácska-Logistik Kft. a projekt keretében felépített egy 150 fő egyidejű befogadására alkalmas éttermet, átadott egy új nagy teljesítményű üzemanyagtöltő állomást, valamint egy elektromosautó-töltőt Baján. Barcsákné Máté Mária ügyvezető hírportálunknak a pályázat részleteiről, a cég további terveiről számolt be.

PR cikk

A teljes beruházás összértéke 650 millió forint. A Bácska-Logistik Kft. még 2021-ben adta be pályázatát a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett, GINOP Plusz-1.2.1-21 felhívásra (GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01383 azonosító számon), Hatékonyságnövelő beruházás támogatása a Bácska-Logistik Kft.-nél címmel.

A Bácska Logistik 2010-ben kezdte meg működését ömlesztettáru-szállítással, tevékenységüket később kavicsbányászattal bővítették, ami mára a fő tevékenységük lett, majd ezeknek a kiszolgálására további tevékenységek épültek. Mára öt különálló ágazatból tevődik össze vállalkozásuk: kavicsbányászat, üzemanyag-értékesítés és kiskereskedelem, szállítmányozás, térkőgyártás, ingatlan-bérbeadás.

A Bácska Logistik Kft. régóta bizonyítja, hogy a folyamatos innováció a működésének alappillére. Miért cél a folyamatos fejlesztés?

Barcsákné Máté Mária: A cégünk a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően tud ma komplex szolgáltatást nyújtani az építőipari alapanyag-­ellátás területén. A gazdasági változások folyamatos megújulást és innovációt kívánnak meg a mai vállalatoktól. Jelenleg ömlesztett áru szállításával, darabáru, mixeres és betonpumpás beton szállításával, valamint nemzetközi fuvarozással foglalkozunk. A kavicsbányászat tekintetében 200 hektáron bérkitermelés-osztályozás zajlik, 100 hektáron saját területű kavicsbányát üzemeltetünk, ugyanakkor a bányászati gépgyártás is bekerült a cég tevékenységébe. Dél-Magyarország egyik legnagyobb ásványialapanyag-ellátó cégeként, saját alapanyagokból gyártjuk a késztermékeket. A térkőgyártást 2020-ban térkőüzemi szürke termékekkel kezdtük, majd 2022-től térkőüzemi színes termékkel fejlesztettük. Az üzemanyag-értékesítést Baján és Szalkszentmártonon benzinkút, shop és lottózó keretében, illetve Baján nagy teljesítményű benzinkút, étterem keretében valósítottuk meg. Emellett ingatlanhasznosítással is foglalkozunk. Minden ágazatban az elmúlt időszakban voltak kimagasló fejlesztések. A szállítóeszközeinket teljes egészében lecseréltük Euro 6 besorolású új eszközökre. Megépítettük a saját kavicsbányát Kiskunlacházán. Megépültek a térkőüzemek, Baján elkészült az új benzinkút, és átadásra került az étterem.

Mikor fogalmazódott meg a beruházás szükségessége?

Barcsákné Máté Mária: A Baján lévő üzemanyagtöltő állomás kapacitása a maximumához ért az elmúlt években, ezért szükségessé vált a kút kapacitásának a bővítése. Ekkor fogalmazódott meg bennünk, hogy szükség lenne az ipari park területén egy olyan étteremre, ami lehetővé teszi az itt dolgozók délben történő ebédeltetését és az üzleti tárgyalások utáni kávézást, étkezést.

 

Mik szerepeltek a beruházási tervben? Milyen projektet terveztek megvalósítani?

Barcsákné Máté Mária: A beruházás egy nagy teljesítményű üzemanyagtöltő állomásról és egy 80 fő befogadására alkalmas étteremről szólt. A beruházás folyamán a pontosított igényekhez igazodva a kút mérete megnőtt, és az Adblue tankolási lehetősége is teret kapott. Az étterem méreteit alakítani kellett az ipari parkban dolgozók létszámához. Ebből adódóan egy 150 fő befogadóképességű, magas színvonalú étterem épült meg.

Miképp, kinek köszönhetően valósult meg a beruházás?

Barcsákné Máté Mária: A beruházás a GINOP Plusz pályázatnak köszönhetően vált számunkra is elérhetővé. Ezen a pályázaton cégünk feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott 306.000.000 forint értékben. A támogatásnak köszönhetően tudtuk kivitelezni az akkor még 500 millió forintos összköltségvetésűnek induló projektet. Az elszabadult építőipari áraknak, valamint a megnövekedett műszaki tartalomnak köszönhetően a teljes költségvetés meghaladta a 650 millió forintot.

Milyen hozadéka van az új beruházásnak?

Barcsákné Máté Mária: A beruházás megvalósítása további új munkahelyet eredményezett, még 18 új munkavállalót tudtunk alkalmazni. Mára cégünk létszáma elérte a 150 főt.

Mi a cégvezetés filozófiája?

Barcsákné Máté Mária: Szerintünk a legfontosabb dolog a cégünk életében a változni akarás, a változni tudás és a megvalósítás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában