Hirdetés

2022.12.16. 10:21

Energetika szabályozása nagyobb komplexumokban

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az elektromos áram „elúszása”

Biztos abban, hogy az Ön cégében minden elfogyasztott kWh jó helyre megy? Gyakran előfordul vállalatok és más, úgynevezett “nagyfogyasztók” körében, hogy a nem tökéletesen optimalizált és karban tartott elektromos hálózat hibái, vagy éppen a rosszul megválasztott, vagy szükségtelen elektronikai eszközök miatt túlfogyasztás keletkezik. Ez a túlfogyasztás pedig amellett, hogy terheli az elektromos áramköröket, még többlet költséget is jelent a vállalat számára.

A helytelen, energiaigényes folyamatokat, hibás berendezéseket és elektronikai eszközöket azonban, bár sok munkával, de ki lehet javítani, ezáltal pedig cége hatékonyabban és nyereségesebben tud működni.

Hogyan lehetséges ez? Először is egy teljeskörű energetikai audit elvégzésére lesz szükség, melynek során meghatározzuk a gyengébb pontokat, ahol csökken az elektromos áram használatának hatékonysága, majd ezt követően a hiányosságok optimalizálására keresünk megoldásokat. Az így megfogalmazott megoldások implementálása után szinte garantált, hogy cége mindennapos működésében és pénzügyi sikerében jelentős változások lesznek észrevehetőek. 

Integrált folyamatok és energiafelhasználás

Az összetett folyamatokkal és komplex rendszerekkel operáló vállalatok energetikai problémái integrált megoldásokat igényelnek. A mindennapi termelés, gyártás során felhasznált energia követhetővé és kiszámíthatóvá tételében az energiaellátást és hatékony energiafelhasználást kell fejleszteni. Ez történhet például a fűtési és hűtési rendszerek korszerűsítésével, továbbá megújuló energiaforrásokkal támogatott villamosenergia hálózat kialakításával.

Mit nyerhetünk egy jól optimalizált elektromos hálózattal?

Az nem kérdés, hogy egy jól optimalizált elektromos hálózattal csak nyerhetünk, de ténylegesen milyen pozitív hatásai is vannak cége működésére? Egyrészről garantált a zavartalan energiaellátás gyártósorai, vagy éppen irodai szerverei részére, valamint emellett kiemelendő az energiaköltségek jelentős csökkenése és a szén-dioxid-kibocsátás mérsékelése is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában