Úszás

2018.08.01. 10:00

Ezüstérmek a serdülő országos bajnokságon

Az elmúlt héten fejeződött be a serdülő korosztály versenyével az idei országos bajnokságok sora a győri­ Aqua Sportközpontban.

Vincze Miklós

Két éremmel és megannyi pontszerző hellyel végeztek a Bácsvíz-KVSC versenyzői

A négynapos versenyen csaknem ötszáz versenyző ugrott medencébe. Petrov Iván ifjúsági utánpótlás szövetségi kapitány értékelése szerint amellett, hogy örömteli mód nagy létszámú verseny zajlott le Győrben, rendkívül erős volt a mezőny színvonala is, így aztán ezen a bajnokságon bizony nem volt könnyű a fináléba bekerülni.

A Bácsvíz-KVSC versenyzőinek mind a négy versenynapon többször is sikerült az elődöntők során a legjobb 16-ba kerülni, majd a délutáni döntőkben versenyezni és számos egyéni csúcsot megdönteni.

Kiemelkedően jól szerepeltek a fiúváltók úszói, ők két csapatezüstöt és egy negyedik helyet szereztek. Második lett ugyanis a Demjén ­Bátor, Lajter Szabolcs, Magony Joshua, Mészáros Dániel­ összetételű 4x200 méteres gyorsváltó, akárcsak a 4x100 méteres gyorsváltóban a Fekete Miklós, Lajter Szabolcs, Magony Joshua, Mészáros Dániel­ összetételű kvartett.

Két éremmel és megannyi pontszerző hellyel végeztek a Bácsvíz-KVSC versenyzői

Emellett „A” döntős részvételt és pontszerző helyeket szereztek: Garajszki ­Máté 4. hely 200 m hát, 5. hely 100 m hát; Mészáros Dániel 4. hely 100 m gyors, 6. hely 200 m gyors; Magony Joshua 5. hely 200 m gyors, 7. hely 50 m gyors, 8. hely 400 m gyors, 100 m gyors; Lajter Szabolcs 5. hely 50 m mell; Demjén ­Bátor 7. hely 1500 m gyors. „B” döntőbe került Demjén Bátor, Garajszki Máté­, ­Mészáros Dániel, Kerekes ­Luca, Lajter Szabolcs, Pap Kata­. A Bácsvíz-KVSC versenyzői közül egyéni csúcsot ért el Fazekas Nóra, Fekete Miklós­, Gyöngyi Dominik, Daniel ­Vizin-Esquivel. A kecskeméti­ fiatalokat Novotny Attila­, ­Bálint Zoltán és Nagy Zoltán készítette fel a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!