BUGAC

2018.01.27. 08:26

Egész évben programokat biztosít Bugac a látogatóknak

Bugac egyik legismertebb vendéglőjében, a Karikás csárdában találkoztak a térség turisztikai szakemberei.

Vajda Piroska

– A település és térsége hatalmas kincses terület. Ugyanakkor a térség számos más értékkel is rendelkezik, melyek önmagukban azonban nem életképesek. Mindegyik egyformán fontos, de szükség van a működésük összehangolására, hogy ne gyengítsék, hanem erősítsék egymást a jövőben – fogalmazott Lezsák Sándor országgyűlési képvi­selő pénteken azon a megbeszélésen, amelyen meghívására ültek tárgyalóasztalhoz a térség turisztikai szakemberei.

A honatya elmondta, kezdeményezésére készül egy tanulmány, amely sorra veszi Bugac már meglévő turisztikai attrakcióit, illetve a hozzájuk kapcsolódó fejlesztési terveket. Lezsák Sándor szerint ezek működését úgy kell a jövőben összehangolni, hogy egész évben programot biztosítsanak a látogatók számára.

Fontos célkitűzésként említette a település alatt lévő termálvíz feltárását és hasznosítását, egy négycsillagos szálloda, illetve lovarda építését is. Mint mondta, a tanulmány elkészülésével láthatóvá válik, hogy a bugaci tervek hogyan illeszthetők egymáshoz, illetve a megyebeli projektekhez.

 

Címkék#bugac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában