A város szülöttjének ünnepe

Kiskőrösön a városközponti felújítások miatt nem a főtéren, hanem a művelődési házban rendezték meg az ünnepi műsort.

Barta Zsolt

A több mint négyszáz fős nézőtér zsúfolásig megtelt vendégekkel. Domonyi László polgármester köszöntőjében elmondta, hogy Kőrös nagy szülöttjének, Petőfi Sándornak az a bizonyos tavaszi nap, 1848 március 15-e életének egyik csúcspontja volt. Talán ezért is különleges az évfordulók napja a kiskőrösiek számára is.

Az ünnep egyben a szabadság napja, mellyel kapcsolatban mindig érdemes feltenni a kérdéseinket. Vajon a szabadság ajándék, vagy örökség, meg tudjuk-e mérni a határait? A kérdés nem csak a ma élő embert, de már Petőfit és társait is foglalkoztatta, hangsúlyozta a polgármester. E napon nem csak a szabadságot, de a hazát is ünnepeljük, mely több mint a szülőföld, a múltunk a jelenünk is része a fogalomnak, mely kifejtésére a polgármester Márai Sándor gondolatait hívta segítségül. A város elöljárójának köszöntőjét követően a városházán kitüntetett polgárok neveit olvasták fel, majd a Bem József Általános Iskola diákjai adtak ünnepi műsort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!