Nagy-Britannia volt a cél

2020.04.13. 22:52

Több tucat illegális bevándorlót tartóztattak fel a La Manche csatornán

A migránsok négy csónak fedélzetén vágtak neki a veszélyes tengeri átkelésnek a forgalmas hajózási útvonalon.

Nagy-Britanniába tartó hetvenkét illegális bevándorlót tartóztattak fel hétfőn a La Manche csatornán.

A brit partok előtt észlelt migránsok azt állították, hogy iraki, iráni és szíriai állampolgárok. Őket egyelőre az egészségügyi vizsgálatok elvégzésének idejére Doverbe szállították.

Tony Eastaugh, a brit belügyminisztérium szakértője hangsúlyozta, hogy az illegális bevándorlókat visszaküldik.

Francia tisztségviselők szerdán közölték, hogy hatvanhat migránst tartóztattak fel a La Manche csatornán az elmúlt három hétben, azóta, hogy Franciaország a koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozásokat vezetett be.

Tavaly 2700 illegális bevándorlót tartóztattak fel a forgalmas tengeri úton Nagy-Britannia és Franciaország között. Négyen életüket vesztették a veszélyes átkelés közben, az azonban nem ismert, hogy migránsnak sikerült észrevétlen átjutnia az Egyesült Királyságba.

A Nagy-Britanniába tartó illegális bevándorlók gyakran kísérelnek meg az észak-franciaországi kikötőkből Doverbe tartó kompokon átkelő kamionokban vagy a csatornaalagúton közlekedő teherautókon elrejtőzni, a jó idő beköszöntével kisebb csónakokon átkelni.

Címkék#migráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában